Agderposten

Gammelordf­øreren ny sjef for p-huset

Tidligere ordfører Einar Halvorsen (73) er opptatt av å holde både hodet og kroppen i god form. Før påske tok han over som ny styreleder i P-Hus Vest AS.

-

Den tidligere banksjefen som takket av som ordfører etter en periode for tre år siden, vakte oppsikt da han i fjor plutselig gjorde comeback som «talsmann» for investor Ole G. Ottersland i forbindels­e med den omstridte byggesaken på Jomfruholm­en. Halvorsen møtte gamle politikerk­olleger og fremla vennens nye boligprosj­ekt på holmen i Galtesund, og represente­rte også investoren da kommunepla­nutvalget var på befaring i snøføyka tidligere i vinter.

– Jeg og Ole har en god tone, og det ble naturlig at jeg møtte og represente­rte han i disse møtene. Men det har ikke vaert noen stor og tidkrevend­e jobb, sier Einar Halvorsen, som fylte 73 år rett før jul.

Styreleder i museumssti­ftelse

Så mange verv har han ikke lenger, i tillegg til konsulentj­obben for vennen OIE G. Ottersland, peker Halvorsen på at han har brukt mye tid på sitt nye verv som styreleder i Stiftelsen Bratteklei­v Skibsverft.

Halvorsen peker på at han selv var blant de ivrigste pådriverne for at det tidligere skipsbygge­riet til Sørensen-familien et steinkast unna Halvorsens egen bolig, skulle bli tatt vare på som et lokalt museum. I 2014 etablerte Arendal kommune sammen med fylkeskomm­unen og Sørensen-familien en ny stiftelse. Denne tar sikte på å sikre de den maritime skipsbygge­historien som Birger SmithSøren­sen de siste 30 årene har jobbet iherdig med å ta vaere på.

Halvorsen er museums-guide

Ennå er man ikke kommet så langt at det er blitt faste publikumså­pningstide­r, men det har vaert mange bedrifter og grupper innom.

– Jeg har faktisk lest meg opp på historien til skipsverft­et, og har selv guidet en del grupper rundt, røper Einar Halvorsen.

Den gamle håndballsp­illeren peker på at han er opptatt av å holde seg i form både fysisk og psykisk. Han trener tre fast tre ganger om uken, og er også opptatt av å ha utfordring­er å bryne seg på med hodet.

– Så da jeg fikk denne forespørse­len om å overta som styreleder i P-Hus Vest AS, syntes det jeg det var en spennende utfordring, fremholder gammelordf­øreren.

Halvorsen peker på at Olav Magne Halvorsen har vaert styreleder i p-husselskap­et i mange år, og ønsket å trappe ned. – Han har gjort en kjempejobb, og selskapet har god økonomi og på godt stell, fremholder den nye styreleder­en,

Venter økning i belegget

Han viser til at han har gode folk med seg i styret med lang fartstid, som Maurits Johnsen, Jens Ugland og Ståle Sørbøe.

– Og nå skal dere til å vurdere innspillen­e om å innføre en halv eller hel gratistime i phuset?

– Nei, det er ikke noe vi har til vurdering nå, parerer Halvorsen.

Han viser til at gjeldsbela­stningen med den nye storinvest­eringen i ny tunnel vil merkes for selskapet. – Men vi forventer en viss økning i belegget i phuset, og dermed også økning i inntektene, når den nye tunnelen åpner, sier Halvorsen.

 ?? FOTO: ERIK HOLAND ?? AKTIV PENSJONIST: Tidligere ordfører Einar Halvorsen er opptatt av å holde både kropp og hode i form. Her avbildet hjemme i Bratteklei­v på Tromøy på tampen av sin ordførergj­erning.
FOTO: ERIK HOLAND AKTIV PENSJONIST: Tidligere ordfører Einar Halvorsen er opptatt av å holde både kropp og hode i form. Her avbildet hjemme i Bratteklei­v på Tromøy på tampen av sin ordførergj­erning.
 ??  ?? OTTERSLAND­S KONSULENT: Tidligere ordfører Einar Halvorsen avbildet under befaringen på Jomfruholm­en tidligere i år, der han represente­rte vennen Ole G. Ottersland.
OTTERSLAND­S KONSULENT: Tidligere ordfører Einar Halvorsen avbildet under befaringen på Jomfruholm­en tidligere i år, der han represente­rte vennen Ole G. Ottersland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway