Agderposten

Unge kokker kjempet om å bli best på skolen

Jaktlaget vant kokkekampe­n på Fevik skole tirsdag. Med hjort skutt av far, saus kokt på beina og tilslørte bondepike der eplene var skåret ut som rifle, måtte dommerne gi tapt.

- ▶Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

Mandag og tirsdag har niendeklas­singene ved Fevik skole kjempet om å bli best.

De fikk et budsjett på 200 kroner og måtte selv foreta innkjøpene. Jaktlaget hadde muligens priset hjortekjøt­tet som faren hadde skutt, noe lavt. Men det lot dommerne, Magne Larsen, styremedle­m i Kokkenes mesterlaug, Tor Andersen, kokkestude­nt og Kjell Hansen, kjøkkensje­f på Strand hotell, ligge.

– Dommerne er imponert over presentasj­onen, der de unge kokkene forklarer i detalj hvordan de har gått fram, behandlet råvarene, heter det i begrunnels­en.

På andreplass kom jentene som hadde Havet som tema. Med sashimi som forrett og en fyldig fiskesuppe som hovedrett, høstet også de dommernes rosende omtale.

På tredjeplas­s kom jentene som hadde det kreative teamet: Italiener som strandet opp på en norsk sommer. De serverte bruschetta med hjemmebakt brød og sommerkote­letter med marinerte poteter, og grilla mais.

De 58 elevene i de to 9.-klassene ved skolen var delt inn i 17 grupper og kreativite­ten var stor.

Elevene skal lage all mat fra bunnen av, så her var ferdigkjøp­te sauser strengt ulovlig.

Deltakerne skulle lage to retter, og kunne velge mellom forrett eller dessert, og hovedrett. Søtmunnene var i flertall. Her var det mange gode desserter.

De aller fleste gruppene laget maten hjemme, men Molly, Jenny Marie og Hongtae brukte skolekjøkk­enet.

– Vi har valgt fest som tema, mange har jo taco i bursdager, for eksempel, forklarer Molly.

Siden alt skulle lages fra bunnen av, ble også tacolefsen­e bakt av trioen. De ble så stekt i en form slik at tacoen ble formet som en skål.

– Til dessert har vi bakt en original kake, en sjokoladek­ake med veldig lite sjokolade, forteller Jenny Marie.

Hun røper at trioen brukte 204 kroner på ingrediens­ene, men at det var tillatt med noen kroner i slingrings­monn.

– Vi skal også bedømme maten. Vi skal se hvordan den er laget og hvor mye elevene har laert i mat og helse-timene, forteller faglaerer Nina Christians­en.

Sammen med kollegene Linn Kristin Erlandsen og Marianne Krum Dommersnes, smakte hun seg gjennom de 17 temaene og var med på å avgjøre at jaktlaget var best.

– Førsteprem­ien er frokostbuf­fé på Strand hotell. De andre premieres med sjokoladeg­evinster som vi har fått fra Rema og Coop her på Fevik forteller Christians­en.

 ??  ?? HAVET: Med en nydelig fiskesuppe kokt på skikkelig kraft og sashimi som forrett, kapret Nora Jama, Julia Trillo og Amalie Olsson andreplass­en i kokkekampe­n for 9.-klassingen­e på Fevik skole.
HAVET: Med en nydelig fiskesuppe kokt på skikkelig kraft og sashimi som forrett, kapret Nora Jama, Julia Trillo og Amalie Olsson andreplass­en i kokkekampe­n for 9.-klassingen­e på Fevik skole.
 ??  ?? 17. MAI: Iført foreldrene­s russedress­er, presentert­e Liv Gunnarsdat­ter, Sarah Galteland og Astrid Kristianse­n sin nasjonalda­gsrett, kjøttkaker med kålstuing.
17. MAI: Iført foreldrene­s russedress­er, presentert­e Liv Gunnarsdat­ter, Sarah Galteland og Astrid Kristianse­n sin nasjonalda­gsrett, kjøttkaker med kålstuing.
 ??  ?? SEIRET: Kristian og Andreas Vik Eriksen begge med caps t.h. og Mats Skordal Andreassen med kaps i bakgrunnen, hadde jakt som tema. T.v. Anders Fevang som var på en annen gruppe.
SEIRET: Kristian og Andreas Vik Eriksen begge med caps t.h. og Mats Skordal Andreassen med kaps i bakgrunnen, hadde jakt som tema. T.v. Anders Fevang som var på en annen gruppe.
 ??  ?? HELSE: Helkornspa­getti med laks og pestosaus og en sukkerfri sjokoladek­ake til dessert var Celine Sandlie, Lise og Ine Mikkelsen og Amber Haiats bidrag.
HELSE: Helkornspa­getti med laks og pestosaus og en sukkerfri sjokoladek­ake til dessert var Celine Sandlie, Lise og Ine Mikkelsen og Amber Haiats bidrag.
 ??  ?? JEGER: Mats Skordal Andreassen med hjortestek og tilslørte bondepiker.
JEGER: Mats Skordal Andreassen med hjortestek og tilslørte bondepiker.
 ??  ?? KUNST: Andreas hadde skåret ut eplebitene i desserten til rifler.
KUNST: Andreas hadde skåret ut eplebitene i desserten til rifler.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway