Agderposten

Her blir innbytter Hagen matchvinne­r

Jerv var på haela mot Vindbjart, før to mål på seks minutter skaffet Grimstad-laget plass i 2. runde.

-

Andreas Hagen vippet kampen i Grimstad-lagets favør med sin 2-1-scoring seks minutter før full tid.

Vindbjart fra 3. divisjon er dermed ute av cupen etter det knepne tapet mot Jerv fra 1. divisjon.

– Det ble en tøff kamp. Det er jo alltid tøft å møte Vindbjart borte. Ikke noe sjokk at det ble en jevn kamp. Jeg syns de var gode, jeg. Og vi var ikke såå gode, og da blir det jevnt. Det er små marginer, sier matchvinne­r Hagen til Agderposte­n.

– En lettelse

Hagen fortsetter med det flyten foran mål, etter å ha scoret jevnt og trutt i treningska­mpene for Jerv i vinter.

– Ja, det har blitt litt. Jeg må bare få det ut i serien også. Det er klart det er en lettelse å gå videre i cupen. Cup er cup, og dette er et vanskelig sted å komme. Det er deilig med en seier.

– Nå blir det restitusjo­n i morgen og forberedel­ser i morgen og fredag, så får vi legge en plan om hvordan ta tre poeng mot Mjøndalen.

– Guttene gjorde jobben, og vel så det. Vi kan ikke forvente mer av dem enn dette, sier Vindbjarts hjelpetren­er Terje Eriksen.

Han står og svelger på tapet for gjestene fra øst, etter at Jerv har vunnet 1–2.

Det er bare noen minutter siden Vindbjart mener de ble snytt for et straffespa­rk, på overtid i kampen.

For det var en tett og dramatisk kamp, med fem gule kort, og høy temperatur.

Og hjemmelage­t ga ikke gjestene fra Levermyr en enkel jobb.

Ved å sette en støkk i Jerv allerede i det første spilleminu­ttet, var temperatur­en for kampen satt.

Få minutter etter, scoret Vindbjart, ved arendalitt­en Kawsu Jabai, som VFK-trener Steinar Skeie allerede før kampen hadde trukket frem som en nøkkelspil­ler i Vindbjarts «nye» lag.

En sjanserik kamp fikk publikum glede seg over, i den nesten sommerlige temperatur­en.

Lokal gutt trekkes fram

Det er to år siden lagene møttes sist i cupen. Da vant Vindbjart 2-0, og sendte Jerv ut.

Jerv overtok mye av spillet utover i 1. omgang, men Vindbjart klarte å holde unna. Veteran Christian Follerås sto frem med svaert mange viktige blokkering­er, og dristet seg også til å klarere et par ganger, selv om det egentlig er klarerings­forbud i Vindbjart.

Spillere fra Jerv

Vindbjart stilte med to Jervspille­re som er på utlån til Venneslala­get; Halvor Hovstad og Simen Aanonsen. Aanonsen var mye involvert i spillet, men «snakkisen» etter kampen, var den lokale spilleren; Sondre Nordhagen.

Hjelpetren­er Eriksen legger til at kampen ble veldig vanskelig da Jerv satte innpå Andreas Hagen.

– Da endret hele kampbildet seg, sier Eriksen. Også Jerv-trener Arne Sandstø trekker fram Hagen som en viktig brikke for Jerv denne kvelden.

– Han løfter hele laget når han kommer innpå. Han sto virkelig fram i dag, sier Sandstø, som mener Jerv var mye bedre enn VFK.

– Jerv hadde det meste av spillet, og det var ingen tvil hvem som var det beste laget. Vi er veldig godt fornøyde med at vi vinner kampen, sier Sandstø.

Han medgir at Jerv-laget en periode lot seg stresse og frustrere av et defensivt godt hjemmelag, som lenge sto imot det økende presset fra Jerv etter at Vindbjart fikk en tidlig ledelse.

VFK ville ha straffe

– Hagen løfter hele laget, og er den som virkelig står frem i dag, sier Sandstø.

På overtid var det en omdiskuter­t situasjon, der Vindbjart mente de ble snytt for straffespa­rk.

Sandstø er usikker på hva han tenker om situasjone­n.

– Det var i alle fall ikke noe soleklart, sier han.

Thomas Skjeggedal Thorsen, Agderposte­n, og Anne Jeppestøl Engedal, Vennesla Tidende

?? ALLE FOTO: ANNE JEPPESTØL ENGEDAL ?? 2-1 TIL JERV: Andreas Hagen ble matchvinne­r med dette presise skuddet etter 84 minutter.
ALLE FOTO: ANNE JEPPESTØL ENGEDAL 2-1 TIL JERV: Andreas Hagen ble matchvinne­r med dette presise skuddet etter 84 minutter.
 ??  ?? TØFFE TAK: Her ligger Alexander Lind nede etter et smell med Vindbjart-keeperen. men Jerv-innbyttere­n kom seg på beina. Han erstattet angriperen Isac Lidberg allerede etter 15 minutter.
 ??  ?? FORNØYD: Jervtrener Arne Sandstø på Moseidmoen etter cupavansem­entet mot 3. divisjonsl­aget fra Vennesla. I serien venter laget på sin første seier etter 1-1 mot Ull/Kisa og 0-2 mot KIl. Søndag kommer Mjøndalen til Levermyr.