Agderposten

- Endring nødvendig for å få til et mer funksjonel­t ferjeleie

-

Rådmannen er enig med havnefogd og havnestyre­t som mener folk må tåle flytting av ferkjeleie­t i Kolbjørnsv­ik for å få en fremtidsre­ttet løsning.

«Generelt gir merknadene et bilde av at de fleste som bor i Kolbjørnsv­ik ikke vil at ferjeleiet skal flyttes. De er bekymret for at det gode miljøet rundt ferjeleiet vil forsvinne, og mener det ikke uten videre kan gjenoppret­tes på Krana. De er også bekymret for at en ny plassering av ferjeleiet vil komme i konflikt med det kulturhist­oriske bygningsmi­ljøet i området», skriver rådmannen i sin saksutredn­ing til regulering­splanforsl­aget som legger til rette for flytting av ferjeleiet i Kolbjørnsv­ik.

- Vil tåle endringen

Men i saksutredn­ingen skriver saksbehand­ler Nora Moberg Lillegaard videre på vegne av rådmannen:

«En ser seg enig i at den intime møteplasse­n ved ferjeleiet neppe vil kunne gjenskapes i samme form ute på Krana, og ferjeleiet her ute vil heller ikke få samme plass i det historiske Vika. Kolbjørnsv­ik har tålt utallige store og små samfunnsen­dringer igjennom de 4-500 årene det har vaert bebyggelse her, og vil derfor også tåle denne. Endringer må til for å skape et mer funksjonel­t, effektivt og miljøvennl­ig ferjetilbu­d som kan vaere attraktivt for flere å bruke i hverdagen», mener rådmannen.

Trafikkutf­ordringer

Om trafikkutf­orrdringen­e skriver rådmannen dette:

«I Kolbjørnsv­ik er det utfordring­er med biltrafikk og parkering. I denne saken er det saerlig utfordring­er knyttet til krysset fra Vika og inn i Sperrevigv­eien. Her er det svaert smalt, og ikke mulig å utvide bredden. Det er mye biltrafikk, inkludert store biler til båtopplage­t og renovasjon­sbil forbi dette punktet i dag. Det er foreslått noen endringer på adkomsten ut til Krana, som sikrer forsvarlig­e siktforhol­d», heter det.

22 nye parkerings­plasser

Planforsla­get foreslår parkerings­plass for 22 biler på Krana, men den tunge trafikken som var knyttet til båtopplage­t vil nå forsvinne.

- Disse parkerings­plassene vil bidra til å avhjelpe den vanskelige parkerings­situasjone­n i Kolbjørnsv­ik generelt, og er det eneste arealet i Kolbjørnsv­ik som kan brukes til parkering. Det er også flere som kjører ned på friområdet på Sletta og parkerer der. Dette vil det ikke bli adgang til ifølge regulering­sforslaget, bemerker rådmannen.

 ??  ?? HAVNESTYRE-LEDER:
Jarl Steinar Odinsen (Ap) er leder av styret for Arendal Havn KF, og mener det er nødvendig å flytte ferjeleiet. Han deltok på befairngen, men tok ikke ordet.
HAVNESTYRE-LEDER: Jarl Steinar Odinsen (Ap) er leder av styret for Arendal Havn KF, og mener det er nødvendig å flytte ferjeleiet. Han deltok på befairngen, men tok ikke ordet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway