Agderposten

Gir Arendal terningkas­t før hjemmeprem­ieren

Blodfan Karl-Gunnar Ellefsen triller terningen på Arendal-stallen før søndagens hjemmeprem­iere mot StjørdalsB­link. Han naermest krever opprykk av klubben han elsker.

- ▶ Christian Aarstad sporten@agderposte­n.no

– Jeg forventer opprykk, men det er jo en tøff avdeling. Vi skal ligge i toppen og kjempe hele veien. Laget er godt nok, men vi har kanskje en litt tynn stall. Det kan vaere det kommer forsterkni­nger i sommer, men det er vanskelig å si. Jeg føler at vi burde ha hentet 1-2 spillere til, sier Ellefsen.

– Hører Arendal hjemme i 1. divisjon?

– Med tanke på hvor stor byen er, så ja, fortsetter han.

Ellefsen er styremedle­m/sekretaer i Forza Arendal, i tillegg til talsmann/presseansv­arlig. Arendal har fått en god start på sesongen og Agderposte­n har bedt Ellefsen gi sin vurdering av hver lagdel.

Keepere:

– Det er noen som mener at dette er en ganske svak lagdel, men jeg er litt uenig i det. Jostein Aaland ble jo årets spiller når vi rykket opp til 1.divisjon sist. Grzegorz Flasza har god erfaring fra høyere nivå, og de kan pushe hverandre - og det er en veldig fight om hvem som skal bli førstekeep­er. De er veldig jevne. Feltarbeid­et er kanskje den største svakheten. mener Ellefsen. Forsvar: – Det er god dekning på midtstoppe­rplassene med fire midtstoppe­re som er ganske jevngode. Jens Kristian Skogmo som er ny, er en klassespil­ler på høyreback, men det mangler litt alternativ­er om han skulle bli skadet - og vi har heller ingen ordentlig venstrebac­k. Anders Hella er en potet og man har også omskolert Adi Markovic som er ving. Midtbanen: – Jeg synes kanskje vi har en av de beste sentrale midtbanene i

hele divisjonen. Vi har mange spillere som kan spille sentralt både i 4-4-2 og 4-3-3. Det er forskjelli­ge spillertyp­er og alternativ­er som gjør at man kan variere i hvordan man skal spille. Jakob Rasmussen er motoren. I tillegg har vi Thompson Ekpe, Kim Kvaalen, Preben Skeie og Tobias Henanger. Sammen med angrepet mangler de rene vinger og kantspille­re. Angrepet: – Vi har Fabian Stensrud Ness som har potensiale til 10-15 mål. Det han har vist i vinter har vaert strålende. Så har vi Wilhem Pepa som man vet kan levere på dette nivået. I tillegg hentet de Pape Paté Diouf og det blir spennende å se hva han kan bidra med. Som kantspille­re har man egentlig kun Rasmus Lynge Christense­n. Det kan fort vaere et man henter en spiller her. Trener Mattias Andersson: – Har alt å bevise denne sesongen. Ikke den største erfaringen som trener på dette nivået. Har satt sitt preg mye mer på laget i vinter enn han klarte i høst

 ??  ?? INTERESSER­T: Karl-Gunnar Ellefsen er svaert interesser­t og opptatt av Arendal Fotball. Her speider han ut over fredagens trening. Han forventer at oppholdet i 2.
INTERESSER­T: Karl-Gunnar Ellefsen er svaert interesser­t og opptatt av Arendal Fotball. Her speider han ut over fredagens trening. Han forventer at oppholdet i 2.
 ??  ?? HAR SELVTILLIT: Trener Mattias Andersson (i rødt) sier Arendal-laget er bedre i år enn i fjor.
HAR SELVTILLIT: Trener Mattias Andersson (i rødt) sier Arendal-laget er bedre i år enn i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway