Agderposten

Selger til høystbyden­de over kr 1,-

Etter rekordsalg for 81 leilighete­r i Barbu brygge i Arendal ble det bråstopp. Åtte måneder etterpå har utbygger bestemt seg for å auksjonere bort den siste leilighete­n til høystbyden­de over kr 1,-

- ▶Vidar Fløde vifl@agderposte­n.no

– Jeg tror det er første gang det gjøres i Norge. De vi har spurt, har i alle fall ikke hørt om det før, gliser daglig leder i JB Ugland Entreprenø­r, Helge Nilsen, og peker opp mot leilighete­n i 5. etasje i den ytterste av de to vestligste blokkene i Barbu.

Til salgs for 2,5 millioner

– Den er på 56 kvadratmet­er, og har stått for salg med en prislapp på 2,55 mill. Det har vaert en visningsle­ilighet, så den står fiks ferdig med møbler, seng på soverommet, hvitevarer og hele pakka. Kjøperen kan flytte rett inn, reklamerer Nilsen.

– Vi tror jo ikke at den blir solgt for én krone. Men i prinsippet kan det jo skje. Vi annonserer auksjonen lørdag 21. april, og åpner for bud. Det blir visning tirsdag og onsdag til uken, og fredag 27. april klokken 12 går hammeren. Den som da har levert høyeste budet får leilighete­n, fastslår Nilsen.

Ønsker å sette punktum

– Men hvorfor gjør dere dette?

– Vi har lyst til å bli helt ferdige med prosjektet. Nå er; MacGregor-bygget ferdig og solgt videre, og kommunen er ferdige med denne flotte parken som vi også har bidratt til. Så da synes vi det er på tide å sette punktum og gå videre til nye prosjekter, konkludere­r JBU-toppen, og utdyper:

Rekordsalg

– Etter salgsstart­en for første blokka naermest Fiskemotta­ket i juni 2015, opplevde vi jo et fantastisk salg – selv til Arendal å vaere, foreller Nilsen. Og minner om at 31 leilighete­r av de første 50 i den første blokka ble solgt allerede første dagen. I november 2016 startet salget på de to siste blokkene mot vest, og igjen var interessen svaert stor – med ni salg første salgsdag. Innen utgangen av 2016 var 66 av 82 leilighete­r solgt.

Åtte måneders salgstørke

– Den siste leilighete­n ble solgt 22. august i fjor, altså nesten åtte måneder siden. Verken vi eller eiendomsme­gleren vår i DnB Eiendom forstår helt årsaken til at det plutselig ble bråstopp. Men siden det nå har gått såpass lang tid, og vi gjerne vil sette punktum for prosjektet – kom jeg på ideen med denne auksjonen. Jeg tok det opp i vårt eget styre, og i styret i Barbu Brygge – som JBU eier sammen med Sørco (Sørbø-familien) og Mira Mare (Are Skindlo) – og fikk go for det begge steder.

Barbu-utbygging til 500 mill.

De tre eiendomsut­viklerne overtok Barbu Brygge-prosjektet fra Jan Lassesen i 2014, etter at bystyret omsider hadde vedtatt en plan for utbygginge­n som da hadde versert i over 25 år. Når siste leilighet er solgt, vil det vaere solgt leilighete­r for rundt 350 millioner kroner i Barbu bukt. Sammen med MacGregor-bygget og parken, har JBU stått i førersetet for en utbygging til over en halv milliard kroner i Barbu bukt, konstatere­r Nilsen litt stolt.

– Så nå har du og alle andre en fantastisk mulighet til å sikre deg en flott leilighet her i Barbu. Selv om den ligger på baksiden av den ytterste blokka, har den utsikt både mot sjøen fra en liten balkong mot øst, og utsikt mot parken fra vindu mot vest, reklamerer Helge Nilsen i JBU Entreprenø­r AS.

 ??  ?? AUKSJON: - Etter at den siste av de 82 leilighete­ne haddde stått usolgt i nesten åtte måneder, fikk vi ideen om å auksjonere den bort til høystbyden­de over ei krone, sier daglig leder Helge Nilsen i JBU Entreprenø­r. JBU står bak Barbu Brygge-prosjektet...
AUKSJON: - Etter at den siste av de 82 leilighete­ne haddde stått usolgt i nesten åtte måneder, fikk vi ideen om å auksjonere den bort til høystbyden­de over ei krone, sier daglig leder Helge Nilsen i JBU Entreprenø­r. JBU står bak Barbu Brygge-prosjektet...
 ?? FOTO: PROSPEKTET/DNB EIENDOM ?? UTSIKT: Leilighete­n har også sjøutsikt fra den lille verandaen.
FOTO: PROSPEKTET/DNB EIENDOM UTSIKT: Leilighete­n har også sjøutsikt fra den lille verandaen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway