Agderposten

Fru Fiks spiller opp mot de store

Hun tar kundene sine med på kino og teater og spiller piano for dem. – Mine våpen i kampen mot gigantene i omsorgsbra­nsjen er kjaerlighe­t og personligh­et, sier Hennie Kristine Nilsen – eller Fru Fiks.

- Spillemann på taket Tiden er den store forskjelle­n

FRU FIKS: Hennie Nilsen (48) hoppet av en helt annen karriere og etablerte Fru Fiks i fjor sommer. Hun har master i teamledels­e og mye erfaring innen salg og service. Formell utdanning i pleie- og omsorgsfag har hun ikke.

– Men så lenge du bryr deg om mennesker og ser dem, vil de føle seg bedre etter et besøk av meg, sier hun.

Hun elsker mennesker og er ikke redd for å ta i et tak. Hun sier hun er praktisk anlagt og hjelper til med store og små gjøremål og problemer.

– Mine kunder bestemmer selv hva jeg skal gjøre. Det kan vaere praktiske ting som å sette utemøblene ut i hagen, skifte på sengene, gjøre innkjøp eller følge til sykehuset. Noen vil at jeg ringer daglig. Og noen vil først og fremst ha det sosiale, og lar meg ikke gå igjen før vi har hatt en kopp kaffe sammen. En av kundene mine ber meg alltid spille litt piano. Til en som sjeldent kommer ut, fikk jeg tak i billetter til Spillemann på taket. Vi så den sammen, og jeg hentet og kjørte henne hjem igjen, forteller hun.

Det har ikke vaert så lett å få Fru Fiks til å bli en fulltids enkvinnesb­edrift som Hennie hadde håpet. De hun konkurrere­r med i omsorgsbra­nsjen er større på alle vis, og de blir stadig flere.

Så hun er glad for at hun også kan ta vakter i hjemmesyke­pleien nå i etablering­sfasen. Der laerer hun mye som hun også har nytte av som Fru Fiks.

– Den store forskjelle­n på å jobbe for kommunen og for meg selv, er tiden. På én kommunal vakt er det mange brukere vi skal nå og mange av dem skal ha livsviktig­e medisiner på gitte klokkeslet­t, sier hun.

Derfor prøver hun å skape en arbeidsdag som hun opplever som mer tilfredsst­illende både for henne selv og for kjøperne av hennes tjenester.

– Ensomhet tar livet av folk, og mye trist løses med kjaerlighe­t. Det er viktig for meg å bety noe for noen, og bringe lys og liv inn til folk. Så mine strategisk­e våpen for å vinne kampen mot gigantene i bransjen, er kjaerlighe­t, smittende entusiasme, varme klemmer og en stor dose personligh­et, sier hun.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway