Agderposten

«Plogget» flere kilo søppel på en halv time

Har du hørt om «plogging»? Det er en ny treningstr­end som virkelig tar av i Norge. Nå har denne gjengen plogget i Arendal.

- ▶ Karoline Nerdalen Darbo kand@agderposte­n.no

– Jeg vet ikke hvor mange som kommer, for jeg har ikke vaert så flink til å dele dette, sier initiativt­aker Megan Strand.

Det skal likevel vise seg at flere har fått greie på stuntet som arrangeres i Arendal sentrum en søndag formiddag. «Plogging», er en aktivitet som man kombinerer jogging med søppelpluk­king, og ble egentlig startet i Sverige for to år siden.

– Jeg syns det var passende å prøve ut dette i dag, i og med at det er earth day i dag, og at årets fokus er å bekjempe plast, forteller Strand.

– Må nesten si «pwalking»

For dette var nemlig kun er forsmak. Målet er at det skal jevnlig arrangeres «ploggings» utover sommeren.

– Men dessverre må man jo nesten kalle det for «pwalking», for det er så mye søppel her at vi nesten ikke rekke å jogge, sier Gro Evensen.

For det som skal vaere en idyllisk by med skikkelig vårsmak, er nemlig fylt med søppel etter gårsdagens utskeielse­r. Det ligger sneiper, snusposer og matpapir på bakken, ølbokser og plastposer i Pollen.

– Se, mamma, det ser ut som diamanter, sier Matilda.

Hun har funnet en hel haug med glasskår langs Langbrygga i iveren etter å plukke søppel.

– Må plukke hver dag

Mamma Elin og datteren Julie Sjøvaag (12) møter på Anne Syrdalen, som tilfeldigv­is er ute og plukker søppel.

– Er det organisert dette her? spør Syrdalen.

Hun forteller at hun plukker søppel omtrent hver eneste dag for å prøve å holde nabolaget rent. På 15 meter har hun allerede plukket over to poser.

– Så fint at det organisere­s noe felles, det setter vi pris på, sier hun.

Elsa Haraldsdot­tir har tatt med seg barna for å hjelpe til. Hun er spesielt opptatt av de små tingene som havner på bakken:

– Jeg har to tvillinger hjemme på ti uker som snart begynner å gå, så jeg er litt ekstra oppmerksom på sneiper og snus, forteller hun.

Men det ble ikke bare «plogget» i Arendal: Strand har nemlig fått bilder fra mange andre som engasjerte seg denne dagen, på grunn av arrangemen­tet i Arendal.

 ??  ?? STOR POSE: Stor pose og liten gutt. Benjamin (5) baerer og plukker så godt han kan, mens pappa Marius Strand triller vogna.
STOR POSE: Stor pose og liten gutt. Benjamin (5) baerer og plukker så godt han kan, mens pappa Marius Strand triller vogna.
 ??  ?? – PLUKKER HVER DAG: Elsa Syrdalen (i midten) forteller at hun stadig må plukke søppel på utsiden. Her møter hun Julie (12) og Elin Sjøvaag.
– PLUKKER HVER DAG: Elsa Syrdalen (i midten) forteller at hun stadig må plukke søppel på utsiden. Her møter hun Julie (12) og Elin Sjøvaag.
 ??  ?? – GØY: Sverre (7) og Benjamin (5) var så ivrige at mamma Karianne Warren måtte la dem «tjuvstarte» hjemme i nabolaget halv åtte på morgenen.
– GØY: Sverre (7) og Benjamin (5) var så ivrige at mamma Karianne Warren måtte la dem «tjuvstarte» hjemme i nabolaget halv åtte på morgenen.
 ??  ?? PLOGGERNE: Foran fra venstre ser vi Elin (5) og Mason Pritchard.
PLOGGERNE: Foran fra venstre ser vi Elin (5) og Mason Pritchard.
 ??  ?? INSPIRERT: Jostein Aalvik på Hantovalen i Tvedestran­d.
INSPIRERT: Jostein Aalvik på Hantovalen i Tvedestran­d.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway