Agderposten

Storbank freder brevgiroen

Titusener av kunder vil ikke på nett, og Norges største bank freder nå brevgiroen.

-

Onsdag lanseres derfor DNB konseptet Bank uten internett, som skal ivareta behovene til de kundene som ikke vil eller kan komme seg på nett.

– Vi har jobbet ut fra en tanke om at denne kundegrupp­en vil forsvinne etter hvert som samfunnet og digitalise­ringen generelt øker, men det har ikke skjedd i så stor grad som vi trodde, sier konserndir­ektør for personmark­ed, Ingjerd Blekeli Spiten, til NTB.

Bare i DNB er det 60.000 kunder som ikke er digitale.

Digitalise­ring

I likhet med andre finansinst­itusjoner har DNB satset hardt på digitalise­ring de siste årene. Siden 2013 har banken lagt ned 460 filialer, lansert den mobile betalingst­jenesten Vipps og langt på vei digitalise­rt prosessen med å søke lån.

Samtidig har banken tilbudt ikke-digitale kunder nettbankku­rs, opplaering og «bruksanvis­ning for internett» – bare for å oppleve at mange tusen nettbankav­taler står ubrukt etter gjennomfør­t kurs.

– Vi må erkjenne at vi ikke har sett og forstått denne kundegrupp­en godt nok, sier Spiten.

Ett problem er at mange analoge kunder overlater kontakten med banken til andre.

– Nå gjør vi noe med dette og tilrettele­gger for selvstendi­g og ikkedigita­l håndtering av hverdagsøk­onomien. Vi ønsker å berolige alle som er bekymret for at disse tjenestene vil forsvinne. Det gjør de ikke, sier Spiten.

Direkte kontakt

For å imøtekomme de analoge kundenes behov og ønsker freder DNB derfor nå brevgiro og avtalegiro, kontofonen og muligheten for å bruke telegiro.

Samtidig lanserer banken et direktenum­mer der ikke-digitale kunder kan komme direkte til en kunderådgi­ver som kan hjelpe dem. De analoge kundene får onsdag pakken Bank uten internett med en beskrivels­e av alle tjenestene som ikke krever internett. (NTB)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway