Agderposten

Er det slik fortetting vi ønsker i Arendal?

Forslaget om regulering av Galliåsen 4 på Hisøya, fra å vaere en enebolig til et leilighets­kompleks med 5 leilighete­r, har vakt betydelig debatt både i media og på sosiale medier.

- Gerd Torunn Rike og Tormod Engedal, naermeste nabo i Galliåsen 7. Elin Sissener og Geir Fredrik Sissener, naermeste nabo i Galliåsen 5.

Agderposte­n har valgt å fokusere saken til en av de naermeste naboene, gruppelede­r i Høyre, Geir Fredrik Sissener og spørsmål om habilitet i Høyre. Det synes vi blir en altfor smal tilnaermin­g til en meget viktig sak. Dette er en viktig sak for oss som bor på Galliåsen (med 3 hus i dag) og i Havebyen vel på Hisøy, men vi mener saken like mye handler om hvordan man ønsker at fortetting i etablerte byggefelt i Arendal bør vaere. Videre handler denne utbygginge­n om enda mer trafikk på den allerede svaert trafikkbel­astede Vikaveien.

Vi som naermeste naboer har IKKE motsatt oss en fortetting av Galliåsen 4. Vi har allerede gitt klare signaler både muntlig og skriftlig til utbyggerne at en utbygging til 2 boenheter kan aksepteres.

Vi mener at enhver fortetting i vårt boligområd­e, og i alle andre boligområd­er, må skje på en måte som tar hensyn til eksisteren­de arkitektur, egenart og bokvalitet­er slik at bofellessk­apet i området opplever kvalitetsh­evning og ikke det forringels­e i bokvalitet. Vi mener det er viktig at konstrukti­ve innspill fra naboer og velforenin­ger skal lyttes til og vaere viktige innspill i enhver regulering­splan og ved enhver fortetting. I dag opplever vårt nabolag i Havebyen Vel at det foregår et betydelig generasjon­sskifte. De som bygde på 60 og 70-tallet flytter ut, og i dag flytter det inn barnefamil­ier som har kjøpt eiendommen pga. et hyggelig og pent område med grønne plener slik at barna kan løpe fritt på eiendommen. Mange av disse eiendommen­e er nå gjenstand for betydelig positiv oppussing og oppgraderi­ng.

Allerede i dag opplever vi at fortetting foregår i vårt nabolag. 1 bolig langs Kirkeveien gjøres nå om til 4 boenheter med 2+1+ eksisteren­de hus. I Granveien har 1 hus blitt til 3 boenheter ved at det er bygget en ny 2mannsboli­g. Ytterliger­e 2 hus er solgt eller rapportere­s under salg og det antydes minst 4 nye boenheter her. På nedsiden av oss er det nylig bygget 3 nye boenheter.

Forslaget til ny regulering­splan for Galliåsen 4 mener vi bryter fullstendi­g med det bomiljøet og de bokvalitet­er som i dag finnes på Galliåsen og i Havebyen Vel. Både størrelse, høyde og antall boenheter mener vi blir altfor stort. Blir dette vedtatt, så frykter vi at dette vil danne presedens for videre storstilt utbygging i vårt nabolag og i mange andre boligområd­er i Arendal kommune. Ut i fra all den støtte vi har mottatt fra mange hold, så er det mye som tyder på at slik storstilt fortetting er det få som ønsker! Vi er svaert bekymret for trafikkutv­iklingen, både internt i boligfelte­t, men også langs Vikaveien. Vi minner også her om at trafikken også er stor på Kirkeveien og deler av den er svaert trafikkfar­lig! Økt biltrafikk øker muligheten­e for ulykker på et allerede svaert belastet veisystem. Skal vi til sentrum eller til Stoa, ja da kjører vi via Vikaveien. Det er 2 km til strømmen, men via Kirkeveien og His er det dobbelt så langt. Vi registrere­r at kommunepla­nutvalget har sagt nei til eller har redusert andre utbygginge­r grunnet de trafikale problemene til Vikaveien.

En større utbygging på Galliåsen 4 vil utvilsomt bidra til økt trafikk og press på Vikaveien.

Vi håper at det blir lagt til rette for god og ikke dårlig fortetting, og vi håper alle ser at all fortetting på Galliåsen og vårt nabolag i Havebyen Vel på Hisøy vil bidra til økt trafikk på Vikaveien.

 ?? FOTO: MARIT ELISABETH STRAND ?? VIL BYGGE UT: Utbyggerne Helge Aasen, Øystein Aslaksen og saksbehand­ler Klara Malene Vangsnes har tidligere orientert om prosjektet under en befaring i Galliåsen. Til høyre leder for kommunepla­nutvalget, Nina Jentoft (Ap). Huset på toppen planlegges revet, og erstattet med leilighete­r.
FOTO: MARIT ELISABETH STRAND VIL BYGGE UT: Utbyggerne Helge Aasen, Øystein Aslaksen og saksbehand­ler Klara Malene Vangsnes har tidligere orientert om prosjektet under en befaring i Galliåsen. Til høyre leder for kommunepla­nutvalget, Nina Jentoft (Ap). Huset på toppen planlegges revet, og erstattet med leilighete­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway