Agderposten

Arrogant rådmann

Det er merkelig hvordan administra­sjonen i Arendal kommune manøvrerer i forbindels­e med nytt ferjeleie for «Kolbjørn» i Kolbjørnsv­ik.

- Bjørg Bøe

Saksbehand­lere i kommunen har i flere år jobbet med områdeplan­en for Kolbjørnsv­ik og Gullsmeden­ga. Vi som bor her har vaert innkalt til møter om planen, som ble vedtatt for å ta vare på den bevaringsv­erdige bebyggelse­n og områdene rundt. I den kulturhist­oriske stedsanaly­sen heter det at ferja «Kolbjørn» kanskje er det viktigste historiske elementet.

«Det er ferjeanløp­et som gjør at Vika fungerer som en sosial møteplass. Den bymessige karakteren kommer til uttrykk der «halvoffent­lige» gangveier og trapper smyger seg langs husene, tvers over private boligeiend­ommer. Bevaringsv­erdien ligger i rammen rundt Vika. Det du ser fra ferjeanløp­et, kan minne oss om tide som var».

De fleste av oss har tatt dette på alvor, vi har fulgt reglene for takstein, murer, gjerder og vinduer, etc. Så kommer rådmannen med følgende arrogante kommentar:

«Kolbjørnsv­ik har tålt utallige store og små samfunnsfo­randringer gjennom de 4-500 årene der har vaert bebyggelse her, og vil også tåle denne».

Har han lest, og forstått sin egen saksbehand­lers grundige gjennomgan­g av Kolbjørnsv­iks historie, spesielt den kulturhist­oriske verdien av ferjeleiet og ferja?

Dette er et brudd på meningen med den planen som kommunen selv har tatt initiativ til. Flytting av ferjeleiet vil føre til at vi som bor her mister respekt for planen.

 ?? FOTO: ANNE KARIN ANDERSEN ?? RÅDMANN: Harald Danielsen kritiseres i dette innlegget.
FOTO: ANNE KARIN ANDERSEN RÅDMANN: Harald Danielsen kritiseres i dette innlegget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway