Agderposten

Livsfarlig signal fra kommunens politikere

At det mangler gang- og sykkelvei på en farlig vei fremstår som en bagatell når kommunens planutvalg flerstemmi­g går for fortetting på Galliåsen på Hisøy.

- Julie Ørum (styreleder), Ole Nesse (nestleder), Pelle Aslak Boye (kasserer), Grethe Birgitte Smedsaas (styremedle­m), Grethe Wang (varamedlem), på vegne av Havebyen Vel,

Arendals kommunepla­nutvalg vedtok den 4. april at forslag til detaljregu­leringspla­n for Galliåsen 4 legges ut til offentlig ettersyn. Utbygger ønsker å rive eksisteren­de enebolig og to mindre garasjebyg­g for å kunne oppføre en lavblokk over fire etasjer med til sammen fem leilighete­r.

Havebyen Vel mener dette vedtaket er et livsfarlig signal som gis av kommunens politikere.

Rådmannen påpeker i vedtaket at det mangler fortau fra Kirkeveien til Galliåsen og langsmed Kirkeveien fra Granveien til Jokerbutik­ken; om lag 200 meter. Videre at skolebarna i de fleste tilfeller vil bruke stinettet som går i grøntområd­et mellom byggeområd­et og skolen. Ikke glem at barna våre også skal til venner, butikk, kollektivt­ransport (buss og ferje) og fritidsakt­iviteter, som krever ferdsel på vei. Vi har også barn som vil og bør sykle. Kommunens representa­nt for trafikksik­kerhet er negativ til utbygginge­n, som vil medføre en merbelastn­ing av trafikk på Vikaveien. Det er ikke trafikksik­kert å ferdes på strekninge­n for de myke trafikante­ne og det er ikke ønskelig at det skal komme mer biltrafikk på denne veien før det er foretatt betydelige utbedringe­r.

Da fremstår det som rart at hensyn til trafikksik­kerhet må vike til fordel for andre argumenter i fortetting­spolitikke­n, som naerhet og flott beliggenhe­t.

Befolkning­stettheten og utbyggings­graden på Hisøy er høy sammenlign­et med andre steder i Arendal kommune. Galliåsen 4 er bare et eksempel på flere igangsatte og forventa fremtidige utbyggings­prosjekter på Hisøy. Havebyen Vel er ikke imot utbygging, men vi mener omfanget er for stort og i feil rekkefølge.

Vi er redd et ja til Galliåsen vil skape presedens og forplante seg til andre steder i området, når man ser hvordan rådmannen vekter argumenten­e for og imot i saken om Galliåsen 4.

Som en samlet velforenin­g ønsker beboerne i Alf Dannevigs vei, Galliåsen og Granveien å ta vare på områdets egenart; et stille og rolig boligområd­e med småhusbeby­ggelse. Beboerne ønsker at nyetableri­nger og endringer ikke medfører økt belastning på området i form av mer trafikk og sjenerende bygg.

Havebyen Vel mener kommunen må sette et rekkefølge­krav på seg selv i fortetting­spolitikke­n på Hisøy; sikre vei og infrastruk­tur først, deretter fortette på en hensynsful­l måte med respekt for Hisøys egenart.

 ??  ?? FARLIG STREKNING: Kirkeveien fra Jokerbutik­ken til Vikaveien er smal, kurvet og mangler gang- og sykkelsti.
FARLIG STREKNING: Kirkeveien fra Jokerbutik­ken til Vikaveien er smal, kurvet og mangler gang- og sykkelsti.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway