Agderposten

– En skikkelig vekker

Skikkelig blåmandag for Arendal Fotball – men trener Mattias Andersson ser noe godt i søndagens kollaps.

- ▶ Liv Ekeberg liek@agderposte­n.no

Trolig var det mange supportere som rev seg i håret da Arendal Fotball klarte å sause bort en god tomålslede­lse og slippe inn tre mål i kampens siste ni minutter – og det på hjemmebane mot nyopprykke­de over Stjørdals-Blink.

Var helt stille

– Siste 10 minuttene vet jeg ikke hva som skjer. Jeg må se det på video. Det er helt katastrofa­lt. Altfor dårlig av oss, sa Fabian Stensrud Ness rett etter kampen.

– I garderoben etter kampen var det helt stille. Det var kun jeg som snakket, sier trener Mattias Andersson til Agderposte­n mandag.

– Hva sa du til spillerne?

– Jeg sa at i dag tapte vi mot et bedre lag. De er bedre en oss – de mer effektive. Sånn skal det ikke vaere.

– Du sa det så rolig?

– Ja, da var jeg rolig, da var det jo for sent å gjøre noe med. Men jeg var rasende i pausen, sier svensken.

Arrogant og slapt

Treneren mener at laget ikke holdt fokus og var arrogante.

– Vi undervurde­rer motstander­en og har ikke det forsvarssp­illet vi skal ha. Vi viste en slapp innsats. Avstandene er for store defensivt, og i gjenvinnin­gsfasen er det «godnatta» kontra det vi har hatt tidligere. Det var en kollektiv kollaps, sier Andersson. Dagen derpå har både trener og spillere fått analysert kampen litt mer.

– Kanskje det beste

– Kanskje var det bedre at vi tapte enn at vi vant søndag, for hvis ikke blir straffet for den innsatsen, kan det gå galt siden. Nå ble dette en skikkelig vekker for oss.

Treningene onsdag, torsdag og fredag denne uka blir det fullt fokus på hvordan laget beveger seg i forsvarssp­ill uten ball. Til helgen møter Vard Haugesund.

– De tok poeng fra Hødd søndag, som også er opprykkska­ndidat – men hvis vi viser det vi er gode på, bør vi vinne, mener Andersson.

 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? SKJERPINGS: Trener Mattias Andersson (i rødt) velger å se det positive som kan komme ut av den kollektive kollapsen Arendal Fotball oppviste søndag.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD SKJERPINGS: Trener Mattias Andersson (i rødt) velger å se det positive som kan komme ut av den kollektive kollapsen Arendal Fotball oppviste søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway