Agderposten

Arrangerer Bynatt for ungdommen i Arendal

Blant annet blir det gratis konsert med R & B-stjernesku­ddet Philip Emilio.

- ▶ Karoline Nerdalen Darbo kand@agderposte­n.no

Kultursjef i Arendal kommune Linda Saetra, håper ungdommen vil ta turen til byen onsdag 25. april.

– Vi har lyst til å rette fokuset spesielt mot ungdommen under årets Bynatt-arrangemen­t, for å gi dem muligheten til å samles i byen og oppleve ulike ting. Blant annet kan de få oppleve gratis konserter, forteller kultursjef­en.

Blant de gratis konsertene får man blant annet høre Philip Emilio, artisten som gjestet Skral Festival i fjor sommer, og som allerede har flere hitlåter på samvittigh­eten.

Både for liten og stor

I tillegg gjester også Andrew Ripper, en artist kultursjef­en omtrent vil kalle for «lokal»:

– Han har i alle fall mye familie herfra, og broren bor her, forteller Saetra.

Selv bor 27-åringen Diddy Andrew Kaba eller «Andrew Ripper» i Kristiansa­nd, og er en stor artist, saerlig i Zambia. Hans seneste hits «Jack and Rose» og «Chérie» har i skrivende stund til sammen over 300.000 avspilling­er på Spotify.

– Jeg kan garantere at dette blir gøy, smiler kultursjef­en.

I løpet av dagen og kvelden vil det også arrangeres flere ting for både liten og stor. Blant annet blir det spilling, skating, basket, dans, teater, gatekunst.

Lokalhisto­risk vandring

For de historiein­teresserte, kan arrangemen­tet også tilby en vandring i lokalhisto­rien.

– Ikke minst blir det også arrangert en byvandring, hvor 12 vindusfoli­er er laget av elevene ved Arendal videregåen­de skole i samarbeid med arkitekt Bjørn Barexstein, Arendal historiela­g og kommunen. Til sammen utgjør vindusfoli­ene en fortelling om livet i, og mellom, husene fra 1600-tallet og frem til i dag, forteller Saetra.

Dersom du ikke rekker å hive deg med på vandringen, som for øvrig blir guidet av Fredrik Wilhelm Schulze-Krogh, er det ingen fare. Foliene vil bli hengende i bybildet en god stund fremover.

– Kommer DJ fra Oslo

Saetra forteller at det også kommer en DJ fra Oslo som vil spille litt «chill» musikk på Kanalplass­en, og håper også at russen vil ta turen denne onsdagskve­lden.

– Vi satser på skikkelig vår- og sommerstem­ning! Det er bare å komme seg til byen, slik at vi kan få en slags følelse av sørlending­ene som kryper ut av hiene våre. Nå våkner endelig livet i byen skikkelig, smiler Saetra.

Dermed er det, ifølge kultursjef­en, på tide å finne frem sommer-sneakers og skaffe noen fregner på nesa til lyden av Philip Emilio.

 ?? PRESSEFOTO ?? HOVEDARTIS­T: Philip Emilio, saerlig kjent for hitlåtene «Følsom» (med Vinz og Unge Ferrari), «Pelikaner» (med Arif), og «Skamløs», gjester Arendal under Bynatt onsdag kveld. I tillegg vil du kunne oppleve «klovnerina» for de minste, byvandring for de...
PRESSEFOTO HOVEDARTIS­T: Philip Emilio, saerlig kjent for hitlåtene «Følsom» (med Vinz og Unge Ferrari), «Pelikaner» (med Arif), og «Skamløs», gjester Arendal under Bynatt onsdag kveld. I tillegg vil du kunne oppleve «klovnerina» for de minste, byvandring for de...
 ?? FOTO: ARNE INGMAR EGGEN ?? SATTE FYR: På fjorårets Bynatt gikk det hett for seg.
FOTO: ARNE INGMAR EGGEN SATTE FYR: På fjorårets Bynatt gikk det hett for seg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway