Agderposten

Razzia hjemme hos eiendomsut­vikler

Eiendomsut­vikler Ronny Hushovd (43) er pågrepet, og siktet for økonomisk utroskap.

- ▶ Eirik Haugen, Jon Inge Hansen og Tore Øyvind Moen (Varden)

Politiet hadde tirsdag full razzia på kontoret, i hjemmet og på byggeplass­en til eiendomsut­vikler Ronny Hushovd.

– Vi har pågrepet en mann i 40-årene, som er siktet for økonomisk utroskap, sier politiadvo­kat Gunstein Bjørgum til avisen Varden.

Økoteamet hos politiet i Telemark samarbeide­r med Økokrim og Kripos under aksjonen mot Hushovd.

– Det var mannskaper fra Økokrim som foresto pågripelse­n av siktede i dette tilfellet, bekrefter lederen for Økokrims bistandste­am, politiinsp­ektør Bjørn-Helge Myhre.

Økokrim er i Skien med et bistandste­am på sju mann. De har vaert her og bistått lokalt politi i en uke.

Ronny Hushovd represente­res av advokatene Anders Brosveet og Arnt Angell hos advokatfir­maet Elden. De har enn så lenge ikke vaert i kontakt med Hushovd, eller sett dokumenten­e i saken. De skal imidlertid bistå han under avhør.

– Vi er oppnevnt som forsvarere for Hushovd, og advokat Brosveet bistår han under avhøret i dag, bekrefter Arnt Angell.

Det er forutsetni­ng for å kunne gjennomfør­e en razzia at det foreligger en siktelse. Politiet fikk en beslutning om ransaking og pågripelse av Nedre Telemark tingrett i en beslutning 19. april.

Politiadvo­kat Gunstein Bjørgum bekrefter at det ligger en siktelse om en økonomisk forbrytels­e bak ransakinge­ne. Hushovd skal ha blitt pågrepet på en av sine byggeplass­er.

Etterpå slo politiet til hjemme hos Hushovd. Mannskaper fra økoteamet og Økokrim jobbet inne på kontoret hans, som ligger i underetasj­en under garasjen på hjemmet hans i Blickfeldt­gården.

Teknikere fra Kripos scannet hele Hushovds eiendom med spesialuts­tyr, både gårdsplass­en og garasjen.

Økoteamet bar flate pappkasser ned på kontoret hans, trolig for å forberede beslag av dokumenter.

På den store bygeplasse­n hans på Klosterkol­len jobbet Arbeidstil­synet.

– Vi har avgitt mannskaper til aksjonen, bekrefter tilsynsled­er Bjørn Tore Hansen i Arbeidstil­synet.

Arbeidstil­synet har tidligere hatt flere tilsyn med Hushovds arbeidspla­sser, og har gitt pålegg som har blitt rettet opp. Det spesielle med Hushovds prosjekter er at de som jobber der ikke er ansatte, men enkeltpers­onsfirma som er innleid til jobben.

– Vi har en pågående aksjon i Grenland, med bistand fra Økokrim. Det foretas ransakelse­r, det vil si at det foreligger en siktelse i bunn, sier politiadvo­kat Gunstein Bjørgum hos politiet i Telemark.

Bjørgum ville tirsdag ikke bekrefte pågripelse eller at det dreide seg om Hushovd, men politiaksj­onen foregår i full offentligh­et i hjemmet hans på Falkum.

Advokat Fred A. Gade har represente­rt Ronny Hushovd i konflikten med Kevin Holta. Gade er for tiden på reise og Varden har ikke lykkes i å få noen kommentar fra ham om den pågående aksjonen.

MTM Anlegg fra Morgedal utfører grunnarbei­d og er blant firmaene som ble sjekket da Skatt Sør, Arbeidstil­synet og politiet slo til på Klosterkol­len.

- Vi har fire mann i arbeid med tippbiler og gravemaski­n og ble sjekket av både Arbeidstil­synet og skattevese­net, forteller daglig leder Ståle Andre Moen i anleggsfir­maet.

- For vår del var vi i gang med arbeidet igjen etter en halv time. Vi jobbet for Hushovd allerede for flere år siden i Rauland og har ingenting å utsette på ham. Aldri noe tull med verken betaling eller skatt, forteller Moen.

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? AKSJONERTE: Arbeidstil­syn og politi aksjonerte på Ronny Hushovds boligprosj­ekt på Klosterkol­len i Skien.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN AKSJONERTE: Arbeidstil­syn og politi aksjonerte på Ronny Hushovds boligprosj­ekt på Klosterkol­len i Skien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway