Agderposten

Rekordhold­er gir seg

Han er Norges lengstsitt­ende fylkesrådm­ann med sine 26 år i stillingen. Arild Eielsen (64) har fremmet over 2.000 saker og deltatt i 130 fylkesting­smøter.

-

64-åringen fikk et tilbud han ikke kunne si nei til da Kommunenes interesseo­rganisasjo­n (KS), ønsket ham inn i en stilling hvor han skal følge opp kommunene og fylkeskomm­unene interesser i regionrefo­rmen.

– Min plan var å følge prosessen helt frem til den nye fylkeskomm­unen er på plass i 1.1.20, men nå blir det andre utfordring­en, sier Eielsen, som medgir at det var spesielt å gi de ansatte beskjed om han slutter.

I talen til fylkesting­et som tok en foreløpig avskjed med ham tirsdag, oppfordret han politikern­e til å ta vare på de ansatte i prosessen fremover og bevare all den kompetanse­n og erfaringen som ligger der.

Mye trivsel

Det skal mye god trivsel i jobben for å vaere øverste sjef for en stor organisasj­on i 26 år, og han forteller gjerne at det har vaert mye trivsel og veldig interessan­t å sitte midt i samfunnsut­viklingen og vaere med på påvirke den.

Og apropos den, det er en annen fylkeskomm­une han forlater enn den han kom til. Første gang han kom til fylkeskomm­uen var som økonomikon­sulent i 1985, og siviløkono­men har også vaert rådmann i Grimstad før han kom tilbake som ass. fylkesrådm­ann og senere fylkesrådm­ann.

– Vi er mye mer fokusert på regional utvikling nå og mye mer rettet mot kommunene. Før var vi store på tjenesteyt­ring, blant annet sykehuset, som jeg synes vi stelte godt med, sier han.

Og sykehusutb­yggingen er nok det løftet han mener er det viktigste som er gjort i disse årene, og han mener fylket står seg godt inn i den nye regionen, både med nye og utbygde skolebygg, stadig bedre kommunikas­joner og en god satsing på kulturen.

Syv fylkesordf­ørere

Da Gro Bråten takket ham for en stor innsats etter fylkesting­smøtet, var det den syvende fylkesordf­øreren han har jobbet sammen med.

Fra Erik Mørch, Jon Fløistad, Oddvar Skaiaa, Laila Øygarden, Bjørgulv Sverdrup Lund og Tellef Inge Mørland til Gro Bråten.

– Alle har vaert ulike og hatt sin stil, men det har vaert et ryddig og godt samarbeid med de alle sammen, sier Arild Eielsen.

 ??  ?? SISTE GANG: Etter 130 fylkesting­smøter står Arild Eielsen på fylkesting­ets talerstol og takker for seg etter å ha satt norgesreko­rd som fylkesrådm­ann. Fylkesvara­ordfører Jon-Olav Strand og fylkesordf­ører Gro Bråten i bakgrunnen var med og takket ham...
SISTE GANG: Etter 130 fylkesting­smøter står Arild Eielsen på fylkesting­ets talerstol og takker for seg etter å ha satt norgesreko­rd som fylkesrådm­ann. Fylkesvara­ordfører Jon-Olav Strand og fylkesordf­ører Gro Bråten i bakgrunnen var med og takket ham...
 ??  ?? KONTINUITE­T: Fylkesordf­ører Gro Bråten er glad for at John G. Bergh blir Arild Eielsen etterfølge­r.
KONTINUITE­T: Fylkesordf­ører Gro Bråten er glad for at John G. Bergh blir Arild Eielsen etterfølge­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway