Agderposten

Jupp på ny titteljakt

72 år gamle Jupp Heynckes har allerede vunnet mesterliga­en med både Real Madrid og Bayern München. Kan han vinne med Bayern München igjen?

-

I kveld spilles den først av to semifinale­r på Allianz Arena. Real Madrid har vunnet turneringe­n de to siste årene, og det var også med Real Madrid at Heynckes tok sin første mesterliga­tittel som trener. Det skjedde i 1998.

I 2003 gjentok han bedriften med Bayern München. Det året ble Bayern München trippelmes­ter. Det kan de også bli denne sesongen om alt går deres vei den neste måneden.

Mens andre 72-åringer er opptatt med bingo, bridge, fluefiskin­g og pass av barnebarn, er Heynckes opptatt av toppidrett på øverste nivå.

Pilen for Bayern München har bare pekt oppover siden veteranen ble hentet inn for en fjerde trenerperi­ode i klubben da Carlo Ancelotti fikk fyken etter 0–3 for Paris St. Germain i gruppespil­let sist høst.

– Dette blir en rysare. Vi snakker om et gigantmøte i en positiv tone. Det er to klubber med voldsomme tradisjone­r som begge elsker å spille angrepsfot­ball. Dette er ikke noen enkel trekning for noen av lagene, sier Heynckes.

Vinnervilj­e

Bayern München er den eneste av de gjenvaeren­de fire klubbene som fortsatt har muligheten til å vinne tre titler denne sesongen. For tre uker siden sikret de seg det sjette seriemeste­rskapet på rad. 19. mai møter de Eintracht Frankfurt i den tyske cupfinalen.

Hvis Bayern München skulle vinne årets mesterliga, vil det vaere med den eldste treneren ved roret noen gang. Raymond Goethals var 71 år og 231 dager gammel da han ledet Marseille til mesterliga­tittelen i 1993. 9. mai blir Jupp Heynckes 73 år. Heynckes nektet å forlenge trenerkont­rakten ut over denne sesongen, og det vil vaere fin avslutning å gi roret videre til Niko Kovac med en ny tittel i beltet.

Heynckes satte allerede en rekord i kvartfinal­en. 2-1-seieren over Sevilla var hans 12. strake seier som trener i mesterliga­en. Det var han selv som hadde den tidligere rekorden fra sesongen 2012/13.

Gambling

Kun Louis van Gaal (Barcelona og Bayern München) og Carlo Ancelotti (Real Madrid) har klart et tosifret antall seirer på rappen som trener i mesterliga­sammenheng.

Bayern München tok en sjanse da hentet inn trenerpens­jonisten på ny, men Uli Höness og Karl-Heinz Rummenigge trengte en som kjente klubben og som hadde bevist at det gikk an å vinne fotballkam­per.

Heynckes hadde stort sett brukt fritiden til hagearbeid og gåturer med hunden Cando de siste fire årene. Han var bestemt på å gi seg med fotballen etter trippelen i 2013 da han ga ansvaret videre til Pep Guardiola.

Bayern München lå fem poeng bak Borussia Dortmund da gamlefar tok over. Disiplinen ble skrudd opp til typisk, tysk nivå igjen, og det ble 23 seirer på de neste 24 kampene.

– I oktober hadde vi ikke trodd at vi skulle vinne mesterliga­en, men jeg føler at jeg har hatt god kjemi med spillerne og vi har fått økt selvtillit sammen, sier Heynckes. (©NTB)

 ?? FOTO: MATTHIAS SCHRADER, AP / NTB SCANPIX ?? PÅ JAKT: Karismatis­ke Jupp Heynckes jakter nye triumfer. I kveld står Real Madrid på motsatt banehalvde­l.
FOTO: MATTHIAS SCHRADER, AP / NTB SCANPIX PÅ JAKT: Karismatis­ke Jupp Heynckes jakter nye triumfer. I kveld står Real Madrid på motsatt banehalvde­l.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway