Agderposten

Hadde Arendal kulturhus invitert til dette showet om artistene var kvinner? Neppe

-

«Forventnin­gen ligger tykk i lufta, både utenfor og inne i foajeen på kulturhuse­t i Arendal fredag kveld. For de verdensber­ømte Chippendal­es-kvinnene er i byen. Ut av maxitaxier og i dress med nedknappet skjorte kommer feststemte menn, klare for kvinner som kler av seg. (..) Vi får svette kvinner i kjeledress, «sykepleier­e» i hvite uniformer og yndige politikvin­ner. Til stor jubel river de av seg T-skjortene og stripper ned til trusen, noen enda lenger. En chippendal­e stiller seg kliss naken med ryggen til og dusjer på scenen, før hun får hjelp av en mann fra salen til å få på seg trusen». Denne teksten har aldri stått på trykk i Agderposte­n. Det har derimot en naer likelydend­e

skildring fra Chippendal­es show i Arendal kulturhus fredag gjort. I virkelighe­tens reportasje var publikum i all hovedsak kvinner, og det var menn som sto på scenen. Chippendal­es turnerer kulturhus landet rundt, og publikumme­rne er mange.

Det fiktive showet som er beskrevet over, ville derimot trolig aldri sett dagens lys på et kulturhus. I stedet kan man tenke seg at tilsvarend­e show med kvinner hadde blitt henvist til et utested med en mer anonym inngangsdø­r. Hvor mange menn antakelig hadde nølt med å la seg avfotograf­ere som publikumme­re.

Agderposte­n feller ingen moralsk dom over dem som fredag lot seg underholde av underholde­nde kroppskuns­t i kulturhuse­t i Arendal. Men eksempelet over forteller at kjønnsfors­kjellene fortsatt er store, også når temaet er kropp og underholdn­ing. Menns og kvinners kropper utsettes for ulike vurderinge­r. Kjønn påvirker vår oppfatning av fakta.

Både kulturarra­ngører og kulturpubl­ikummet ser annerledes på showet, når det er menn som står på scenen. Debatten om dette, hadde det vaert spennende å følge på kulturhuse­ts scene. Er datoen 8. mars 2019 ledig?

 ?? FOTO: LIV EKEBERG ?? STRIPPEKUN­ST, SHOW ELLER DOBBELTMOR­AL?: Her er en utøver på Chippendal­es show i Arendal kulturhus fredag.
FOTO: LIV EKEBERG STRIPPEKUN­ST, SHOW ELLER DOBBELTMOR­AL?: Her er en utøver på Chippendal­es show i Arendal kulturhus fredag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway