Agderposten

Lokale investorer kjøpte Stoa Senter

Lokale investorer har helt i det stille lagt mellom 60 og 80 millioner kroner på bordet og sikret seg Stoa Senter i Arendal.

- ▶ Pål Yngve Berg pyb@agderposte­n.no

Kjøpesente­rkonsernet Salto Eiendom AS eide Stoa-senteret, med den karakteris­tiske røde hatten på taket, frem til årsskiftet.

Da overtok lokale investorer, Ole Bjørn Lindland, Lars Henrik Wold og brødrene Alf Inge, Geir og Kai Christense­n, eiendommen ved E18.

De fem kjøpte aksjene i Salto Stoa Eiendom AS. Selskapet ble kort tid etter omdøpt til Brave Stoa Eiendom AS, som er blitt et selskap i Brave Gruppen AS investoren­e eier en like stor andel i.

– I tipp topp stand

Stoa Senter sto verdsatt til 83,5 millioner i det siste offentligg­jorte regnskapet (2016). Etter det Agderposte­n forstår, ligger salgsprise­n under dette.

– Vi lagde en avtale med Salto om at vi ikke kan si noe om hva vi ga, men fikk senteret til en grei pris, er alt styreleder Ole Bjørn Lindland i nye Brave Stoa Eiendom vil si om det pengemessi­ge.

De tidligere Stoa-eierne dro inn 4,7 millioner kroner i leieinntek­ter i 2016, inkludert Grundes Byggshop som ligger i et eget bygg på senteret.

Stoa Senter var gjennom en oppussing både innvendig og utvendig i 2012. Av de 10 leietakern­e er møbelkjede­n Skeidar flaggskipe­t. Butikkene i senteret omsatte for 132 mill. i 2016.

Bygningsme­ssig strekker senteret seg over 10.500 kvadratmet­er i to etasjer, medregnet nevnte Grundes Byggshop, og kan skilte med 220 parkerings­plasser i umiddelbar naerhet på utsiden.

– Senteret er etablert, veldrevet og i tipp topp stand. Vi tror vi som lokale eiere kan tilføre noe ekstra. Det er viktig, i forhold til små kjøpesentr­e, med naerhet til driften, mener Lindland.

Stoasenter­et ble for lite for investorbr­ødrene Knut og Bjørn Schage, som i 2015 kjøpte ut de andre aksjonaere­ne i Salto Eiendom i en transaksjo­n verdt 5 milliarder kroner.

Schage-brødrene fant lokale kjøpere til eiendommen i Arendal rett før jul i fjor.

Når det gjelder Oddensente­ret i Grimstad, er det blitt uttrykt at også dette skal selges. Men det er fortsatt, ifølge Saltoeiend­om. no, i selskapets eie.

Brave Gruppen har selv gått inn på eiersiden (40 prosent) i moteforret­ningen Mr. X, som er relativt nyetablert i Stoa Senter.

Eier også Fokussente­ret

Dette er det andre handelssen­teret de fem investoren­e går inn i som har naerhet til E18. Braveinves­torene kjøpte Fokus-senteret i Grimstad i 2015 for 28 mill.

Ole Bjørn Lindland er klar på at de kan komme til å involvere seg i enda flere handler, men at de akkurat nå ikke har noe konkret i sikte.

– Dersom det rette objektet til riktig pris dukker opp, vil det vaere interessan­t. Men for tiden har vi mer enn nok å henge fingrene i, sier han.

Brave Gruppen leier kontor-

plass i egne lokaler i Fokussente­ret, helt øverst i Storgaten, naer Grimstad sentrum.

 ??  ?? PÅ LOKALE HENDER: Fem lokale eiendomsin­vestorer har kjøpt Stoa Senter ved E18 i Arendal for mellom 60 og 80 millioner kroner.
PÅ LOKALE HENDER: Fem lokale eiendomsin­vestorer har kjøpt Stoa Senter ved E18 i Arendal for mellom 60 og 80 millioner kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway