Agderposten

Rystet over regjeringe­ns «dødsavgift»-forslag

Jeg er rystet over regjeringe­ns forslag om å innføre «dødsavgift», nemlig en ny avgift for utsteding av skifteatte­st og fullmaktsa­ttest ved booppgjør etter dødsfall.

- Jon Fløistad, pensjonist

Det er vitterlig en viss avstand fra det som Anders Lange prosederte som den viktigste grunn for å etablere det parti som ble til Fremskritt­spartiet, nemlig «partiet for betydelig reduksjon av skatter og avgifter». 40 millioner håper regjeringe­n å håve inn fra oppgjør etter våre nylig hensovede. Godt kommet på, og sterkt forsvart av vår nylig utnevnte justismini­ster fra Frp.

I sakens anledning dukker det opp et lite intermesso fra en begravelse i Øyestad noen år tilbake. Arnt B. Andersen var rådmann i Øyestad og Ørnulf Christense­n ordfører i Arendal. Vi tre gikk langt tilbake i en prosesjon fra kirken til graven og Ørnulf hadde en replikk til flere ting. « Jeg skjønner ikke Arnt at dere har det så velstelt og vakkert på kirkegårde­ne deres. Jeg kunne tenke meg at du ser på dette som død kapital.» Arnt repliserte,» nei, vi vil ha det pent på våre kirkegårde­r, her ligger jo alle de som har slitt og strevet for at vi kan ha det så bra, og så har vi råd til det.» Betaler folk for dette da i form av festeavgif­ter og deslike, undret Ørnulf og fikk et svar fra rådmannen i Øyestad som satte punktum for samtalen. «Nei det er bitte lite, for i Øyestad er vi ikke så fattige at vi sender regning til døde folk.»

Seinere har ting endret seg, Øyestad er sammenslåt­t med Arendal og landet har en regjering som domineres av ny kurs med Fremskritt­spartiet/First House.

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO: NTB SCANPIX ?? AVGIFT FOR SKIFTEATTE­ST: Godt kommet på,, og sterkt forsvart av vår nylig utnevnte justismini­ster, skriver tidligere fylkesordf­ører i Aust-Agderog mangeårig Sp-politiker Jon Fløistad i dette innlegget.
ILLUSTRASJ­ONSFOTO: NTB SCANPIX AVGIFT FOR SKIFTEATTE­ST: Godt kommet på,, og sterkt forsvart av vår nylig utnevnte justismini­ster, skriver tidligere fylkesordf­ører i Aust-Agderog mangeårig Sp-politiker Jon Fløistad i dette innlegget.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway