Agderposten

Forventer tøff match mot tysker

Tre dager før kamp ble det endelig offisielt: 29 år gamle Kai Robin Havnaa fra Arendal og Risør møter tyske Frank Blümle (33) i lørdagens kamp i tyske Offenburg.

-

– Jeg føler meg veldig bra og satser på en åtterunder­s, sa Havnaa, til Agderposte­n for en ukes tid siden.

12 seire

Cruiservek­teren fra Sørlandet står med 12 seire i karrieren, og ti av dem har kommet på knockout.

33 år gamle Blümle har gått 22 kamper så langt i karrieren. Han har vunnet 15, tapt fem og fått uavgjort i to av kampene. Også han står bokført med ti knockouter.

Møter en god bokser

Men det betyr lite når Kai Robin Havnaa står ansikt til ansikt med Frank Blümle lørdag kveld.

– Blümle er en god bokser. Det er det ingen tvil om. Jeg kommer til hans hjemland, så dette blir en stor utfordring for meg og et steg videre på min vei mot toppen. Dette er en kamp jeg trenger for å bevise at jeg fortjener en tittelkamp i min hjemby, sier Havnaa.

Ifølge bokseren er det ikke en fordel at Blümle er fra Tyskland.

3. februar vant Havnaa på teknisk knockout i andre runde mot tsjekkeren Daniel Vencl i Sør Amfi Arendal, og han står fortsatt med 12 av 12 mulige proffseire på knockout. Nå kan rekka bli brutt:

Drømmer om tittelkamp

– Jeg forventer ikke knockout når jeg går ut, men jeg går alltid for det og jeg forventer å vinne. Jeg ligger alltid og lurer med mitt beste slag, som er høyre, og hver gang jeg treffer, detter de jo, har Havnaa uttalt.

– Nå er drømmen å bokse en tittelkamp på hjemmebane i min neste kamp – forhåpentl­ig tidlig i høst. Jeg har snakket med promotoren min, Nisse Sauerland, og jeg vet at det er mulig. Det har gitt meg enda mer motivasjon til å stå på og jobbe knallhardt for å vinne kampen i Offenburg lørdag, sier 29-åringen.

Trente med verdensmes­tre

Etter kampen på hjemmebane, som ble betegnet som en suksess både publikumsm­essig og for Havnaa, innvilget han seg en drøy uke ferie. Siden da har han vaert på to treningsle­irer, en i Tyskland og en i Sverige.

Han har på seinvinter­en også vaert to uker i Sverige, der han har sparret med drøyt 20 kilo tyngre Otto Wallin, som skal bokse om det europeiske tungvektsb­eltet.

 ?? FOTO: ERIK HOLAND ?? KAMPKLAR: Kai Robin Havnaa er klar for ny match. Lørdag venter tyskeren Frank Blümle (33) på tysk jord. Her fra Havnaas kamp i Sør Amfi i februar.
FOTO: ERIK HOLAND KAMPKLAR: Kai Robin Havnaa er klar for ny match. Lørdag venter tyskeren Frank Blümle (33) på tysk jord. Her fra Havnaas kamp i Sør Amfi i februar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway