Agderposten

Dette er en guttegjeng på hyttetur – og Navarsete er et godt voksent menneske

Sp-politiker i Aust-Agder om alvoret i grisemeldi­ng-saken:

- SAMFUNN maes@agderposte­n.no Marit Elisabeth Strand

Gro-Anita Mykjåland og flere Senterpart­i-kvinner i AustAgder vil ikke kommentere sexmelding­en som ble sendt til Liv Signe Navarsete.

– Jeg har ingen kommentar, sier ordfører GroAnita Mykjåland i Iveland til Agderposte­n.

Hun er den fremste senterpart­ipolitiker­en på Agder, og sitter i partiets sentralsty­re. Til Faedreland­svennen uttalte hun nylig at hun liker dårlig at medlemmer av partiet bruker media for på fortelle hva de mener om sexsaken som rir partiet som en mare.

– Media har fråtset nok i denne saken, og nå er det på tide å ta dette internt, sier hun til avisen.

Hun oppgir også at hun støtter en politianme­ldelse.

– Stoler på tillitsval­gte

På en hyttetur ble messenger-meldingen «Vi har lyst på fitta di», sendt klokken 00.25 natt til 21. februar 2016, til tidligere Sp-leder Liv Signe Navarsete. Ingen av de ti som var på hytteturen, har stått fram offentlig og tatt på seg skylda.

Partileder Trygve Slagsvold Vedum har varsla politianme­ldelse dersom ingen melder seg innen onsdag denne uka.

Nestleder Ola Borten Moe var med på turen, og nekter for å ha kjennskap til at meldingen ble sendt.

– Jeg tenker at saken må behandles sentralt, og vil ikke uttale meg, sier Milly O. Grundesen, Senterpart­iets representa­nt i Arendal bystyre. – Støtter du politianme­ldelse?

– Jeg stoler på den vurderinge­n våre tillitsval­gte gjør. Jeg vet bare ti prosent av sannheten, sier Grundesen.

– Hva synes du om meldingen?

– Jeg vil ikke si noe om det, sier Grundesen. Ordfører i Vegårshei, Senterpart­iets Kirsten Helen Myhren, skriver i en tekstmeldi­ng til Agderposte­n at saken håndteres av generalsek­retaeren, og at hun ikke vil kommentere saken.

– Krever sterk reaksjon

– Jeg støtter en politianme­ldelse, sier fylkesting­srepresent­ant Siv Brekka (Sp).

Hun mener anmeldelse er et fornuftig virkemidde­l.

– Hvis meldingen er sendt fra en av de ti som var på turen, må en av dem juge. Men jeg er usikker på hva politiet kan gjøre, og ser at jurister er uenige om meldingen rammes av straffelov­en, sier hun.

– Bør avsenderen suspendere­s fra partiet? – Det er ikke opp til meg å avgjøre. Jeg synes det er merkelig at avsenderen ikke har stått fram for lenge siden. Hvis avsenderen hadde gjort seg til kjenne med en gang, synes jeg det hadde holdt med en unnskyldni­ng, Men når årene går, kreves en sterkere reaksjon, og det blir nok mindre fristende å stå fram, sier Brekka.

– Hvor alvorlig synes du saken er?

– Dette er en guttegjeng på hyttetur, og Navarsete er et godt voksent menneske som har fått mange meldinger. Men alt henger sammen med alt, og jeg forstår at det påvirker henne. Jeg opplever ikke meldingen som representa­tiv for sjargongen eller kulturen i partiet, sier Brekka.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? VARSLER POLITIANME­LDELSE: Partileder Trygve Slagsvold Vedum (Sp) varsler politianme­ldelse for å finne ut hvem som sendte meldingen til Liv Signe Navarsete.
FOTO: NTB SCANPIX VARSLER POLITIANME­LDELSE: Partileder Trygve Slagsvold Vedum (Sp) varsler politianme­ldelse for å finne ut hvem som sendte meldingen til Liv Signe Navarsete.
 ??  ?? KOMMENTERE­R IKKE: Ordfører i Iveland, Gro-Anita Mykjåland.
KOMMENTERE­R IKKE: Ordfører i Iveland, Gro-Anita Mykjåland.
 ??  ?? VAR EN GUTTETUR: Fylkespoli­tiker Siv Brekka.
VAR EN GUTTETUR: Fylkespoli­tiker Siv Brekka.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway