Agderposten

Jaguar har solgt 1.000 I-Pace i Norge

Jaguar kan vente seg et byks oppover salgsstati­stikken når I-Pace blir lansert i Norge til sommeren.

- ▶ Morten Abrahamsen, NTB

Jaguars elbil I-Pace kommer på markedet til sommeren, og nå kan den norske importøren melde om en interesse som er helt unik for det britiske merket.

De har allerede solgt 1.000 eksemplare­r av bilen. Til sammenlign­ing ble det i hele 2017 registrert 299 nye Jaguarer i Norge, ifølge tall fra Opplysning­srådet for Veitrafikk­en.

Premium elbil

– Norske kunder er vant til elbiler, men i premiumseg­mentet er det jo kun oss og Tesla. Det er helt tydelig at kundene virkelig setter pris på designet og kvaliteten, sier direktør John Helmersen i en pressemeld­ing.

I utgangspun­ktet hadde Jaguar en plan om å selge 1500 I-Pace i Norge i år, men tar høyde for at det kan naerme seg 2.000 når vi kommer til nyttår. I fjor leverte Tesla ut 4.748 Model X.

48 mil

I-Pace har et batteri på 90 kWh, to motorer på til sammen 404 hk, firehjulsd­rift og en rekkevidde på 480 km etter WLTP-syklusen.

Prisen på I-Pace starter på 599.900 kr for S-versjonen, mens SE-versjonen koster 698.900 kr, HSE koster 746.900 kr og toppversjo­nen First Edition koster 829.900 kr.

Ifølge importøren har de aller fleste valgt de to høyeste utstyrsniv­åene. John Helmersen sier at man får bilen innen utgangen av året hvis man bestiller nå.

– Hos Jaguar Land Rover har man fokus på Norge, og vi har fått de produksjon­splassene vi har bedt om. Dette betyr også at hvis man bestiller bilen før sommeren, vil den leveres i år, sier han.

En konseptver­sjon av I-Pace ble første gang vist her i fjor sommer, mens den i vinter har vaert på en turné hos de forskjelli­ge forhandler­ne i Norge.

 ?? FOTO: JAGUAR ?? I ÅR: Bestiller man Jaguar I-Pace før sommeren, leveres den i 2018.
FOTO: JAGUAR I ÅR: Bestiller man Jaguar I-Pace før sommeren, leveres den i 2018.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway