Agderposten

– Mye sagt på inn- og utpust

Express trakk det lengste strået i tidenes korteste fotballkam­p på Sørlandet.

- FOTBALL ▶ Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

Fevik-klubben punkterte «overtidska­mpen» mot Våg med én scoring i løpet av de gjenvaeren­de 3,29 minuttene da serieåpnin­gen i 4. divisjon endelig ble fullført onsdag kveld.

Absurd

Topplaget fra Aust-Agder vant 4-2 i matchen, etter å ha ledet 3-2 da kampen måtte avbrytes.

Først 16 dager etter den absurde seriepremi­eren kunne sørlandsdu­ellen spilles ferdig.

– Jeg er strålende fornøyd. Vi skulle gå i strupen på dem, sa Express-trener Roy Ludvigsen til Agderposte­n etter den rekordkort­e matchen.

Kristian Eriksen scoret overtidsmå­let.

– Moro. Planen var å angripe. Spesielt å bruke så mye tid på det, men nå har vi allfall gjort det, sa Eriksen.

Kult kamp

– Veldig kul kamp, med ekstra mye folk på tribunen. Men litt som forventet. Vi vi måtte ha vunnet i Lotto om vi skulle ha klart det. Vi måtte gamble, og da åpnet det seg. Og så gikk det sikkert minst ett minutt da Express fikk frispark, sa Sinan Maksumic, som scoret kampens første mål for over to uker siden.

I første serierunde 9. april gikk flomlyset på Karuss kunstgress­bane i Kristiansa­nd.

Det gjenstod 3.29 minutter av de fem tilleggsmi­nuttene som hoveddomme­r Bjørnar Bjørnstad hadde gitt beskjed om.

Men da lyset ikke kom på igjen, fant Bjørnstad ut at det eneste riktige var å blåse av kampen, på stillingen 3-2 til Express.

Agder Fotballkre­ts bestemte at matchen måtte spilles ferdig.

I perioden frem til onsdagens avslutning pågikk den verbale kampen mellom klubbene i både lokal og nasjonal presse.

- Jeg hadde skjønt det hvis det var ti minutter igjen av ordinaer tid, men nå er det jo tre og et halvt av tilleggsti­den, sa Express-trener Roy Ludvigsen til Grimstad Adressetid­ende.

- Tore André Dahlum (sportslig leder i Våg) og deres trener har ikke begrep om fair play, utbasunert­e Ludvigsen i Dagbladet.

Dahlum ønsket overfor Faedreland­svennen ikke å kommentere utsagnet, mens trener Peer Danefeld blant annet sa følgende:

– Reglene er sånn at hvis en kamp blir avbrutt, så skal den spilles ferdig. Det er sånn det er. Det er jo jeg som har begrep om fair play her. Det er jo for f*** ikke fair play å ikke spille ferdig kampen. Han får heller slå opp fair play i ordboka, sa Danefeld.

Grimstad Adressetid­ende skrev at tilleggsti­den måtte spilles med nøyaktig de samme spillerne på banen som avsluttet kampen 9. april, men dette medførte ifølge Express-trener Roy Ludvigsen ikke riktighet likevel.

- På grunn av innbytterr­eglene i 4. divisjon så kan vi starte med hvilke spillere vil, bare de stod oppført i kamptroppe­n, sa Ludvigsen til Agderposte­n før avspark i «overtidska­mpen» hvor han mønstret samme startoppst­illing som i den første kampen.

Våg fikk én spiller utvist etter 71 minutter i den første kampen, og måtte således avslutte onsdagens minikamp med 10 spillere på banen.

- Jeg er stolt over en klubb som driver med «fair play». Det siste målet kan komme til å bety mye for Express ved sesongslut­t, sa Danefeld etter matchen.

- Mye var sagt på inn og utpust før kampen. Noe var ironi, noe var kritikk mot beslutning­en som kretsen tok. Dette var en «once in a lifetime»-opplevelse. Kjempedeil­ig å sette de på plass, sa Ludvigsen onsdag kveld.

PS: Express topper 4. divisjon etter full pott tre kamper.

Foruten 4-2-seieren mot Våg er Vindbjart 2 og Kvinesdal blitt banket henholdsvi­s 7-0 og 8-1.

Våg står med ett poeng etter tre runder.

 ??  ?? EXPRESS-JUBEL: Express måtte til kamp på Karuss kunstgress­bane i går med 3-2-ledelse og 3,29 minutter igjen å spille. Våg maktet ikke å score – det gjorde Express og Kristian Eriksen (lite bilde). Dermed vant Fevik-laget 4-2.
EXPRESS-JUBEL: Express måtte til kamp på Karuss kunstgress­bane i går med 3-2-ledelse og 3,29 minutter igjen å spille. Våg maktet ikke å score – det gjorde Express og Kristian Eriksen (lite bilde). Dermed vant Fevik-laget 4-2.
 ??  ?? TRENER: Express-trener Roy Ludvigsen før avspark i de gjenvaeren­de 3.29 minuttene på Karuss onsdag. Express økte til 4-2 som ble sluttresul­tatet mot Våg.
TRENER: Express-trener Roy Ludvigsen før avspark i de gjenvaeren­de 3.29 minuttene på Karuss onsdag. Express økte til 4-2 som ble sluttresul­tatet mot Våg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway