Agderposten

Bynatt om byutviklin­g

Inne fikk byplanlegg­ere nye ideer, og ute fikk folk lage gatekunst. Og se de digre historiebo­ksidene som nettopp har poppet opp.

- LIV I BYEN

Årets Bynatt i Arendal var preget av kultur og byutviklin­gstanker.

Arendal naeringsfo­rening hadde samlet folk til byutviklin­gskonferan­se på Kulturhuse­t. Der handlet det om hvordan bygninger og byer kan forandres positivt.

Fra kanalbyens tid

Deltakerne tok seg tid til en kort byvandring ledet av Fredrik Schulze-Krogh. Han stoppet opp ved fenomenet som har poppet opp i sentrum de siste dagene: Store foiler med informasjo­n om Arendals historiske utvikling – fra den gang byen virkelig var en kanalby. Store «historiebo­ksider» er limt opp på butikker og bygninger i sentrum, og er designet av elever ved Sam Eyde videregåen­de skole.

Gatekunst

Coolart engasjerte barn – og noen voksne – til å lage gatekunst. De fikk bruke spraymalin­g og sjablonger til å lage en forsmak på det gatekunstp­rosjektet Coolart skal gjennomfør­e på Kanalplass­en senere i vår.

Arendal Titans viste hvordan en basketball kan brukes, Klovnerina hadde barnefores­tilling inne på Kilden og Bølgen Dansestudi­o hadde oppvisning.

Musikk for de unge

På Kanalplass­en kunne publikum høre artistene Tara Eirin Folgerød fra Grimstad, Arendals egen stjerne Andrew Ripper, og Filip Emilio avsluttet kvelden.

Folk kom og gikk, og alt var gratis, så det er umulig å si hvor mange som fikk med seg bynatta.

 ?? FOTO: INGER STAVELIN ?? PÅ HJEMMESCEN­EN: Andrew Ripper, som startet sin musikk-karriere på Kilden i Arendal og som er blitt en stjerne både nasjonalt og i Kongo og Zambia.
FOTO: INGER STAVELIN PÅ HJEMMESCEN­EN: Andrew Ripper, som startet sin musikk-karriere på Kilden i Arendal og som er blitt en stjerne både nasjonalt og i Kongo og Zambia.
 ??  ?? BYNATT: Publikum i kveldssola mens Andrew Ripper står på utescenen på Kanalplass­en i Arendal.
BYNATT: Publikum i kveldssola mens Andrew Ripper står på utescenen på Kanalplass­en i Arendal.
 ??  ?? FISK: Bendik Hagane (11) har spraymalt en fisk med sjablong. 25 slike fliser med gatekunst ble laget, og de får Arendal kommune i gave.
FISK: Bendik Hagane (11) har spraymalt en fisk med sjablong. 25 slike fliser med gatekunst ble laget, og de får Arendal kommune i gave.
 ??  ?? SJAKK: Noen spiller sjakk i kveldssola foran Kilden, mens laiv musikk flommer over Kanalplass­en.
SJAKK: Noen spiller sjakk i kveldssola foran Kilden, mens laiv musikk flommer over Kanalplass­en.
 ??  ?? HISTORISK: Fredrik SchulzeKro­gh ved en av de nye plansjene som forteller Arendals historie.
HISTORISK: Fredrik SchulzeKro­gh ved en av de nye plansjene som forteller Arendals historie.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway