Agderposten

–Han er en fighter og går rett tilbake i jobb

– Ronny Hushovd er er en fighter og går rett tilbake i jobb, forteller Hushovds advokat Anders Brosveet.

- ▶ Tore Øyvind Moen, Varden redaksjone­n@agderposte­n.no

Han forteller til avisen Varden at politiet har basert sin siktelse helt og holdent på dokumentas­jonen fra Holtas advokater. Denne er i sin helhet er knyttet til uoverensst­emmelser mellom eierne i firmaet Borgestad Eiendomsut­vikling A/S. Den andre eieren av firmaet, Kevin Holta, mener at Grimstad-mannen både har brukt byggevarer og snekkere til helt andre formål, og utgiftsbel­astet dem leilighets­bygget Borgeåsen Panorama.

Lange avhør

– Han har vaert gjennom to lange avhør i disse dagene og er nå løslatt, forteller politiadvo­kat Gunstein Bjørgum. Han vil ikke si noe om mistanken til økonomisk utroskap og hvorvidt den er styrket eller svekket.

– Det er ingen skylderkje­nnelse, men han har forklart seg greit, forteller Bjørgum. Lokalt politi jobber videre med assistanse av Økokrim og har sikret mye dokumentas­jon. Han bekrefter at politiet mottok en anmeldelse av Hushovd før politiaksj­onen.

Ronny Hushovd satt i avhør i tirsdag kveld, og har også gjort det mesteparte­n av onsdag fram til løslatelse­n ved 15-tiden.

– Siktede har vaert i arrest siden han ble pågrepet. Mesteparte­n av tiden har han vaert i avhør, sier Bjørgum.

Behovet for eventuell varetektsf­engsling ble vesentlig mindre etter den omfattende razziaen tirsdag. Politiet jobbet hele dagen i boligen hans på Falkum, der Hushovd også har sitt kontor. Det ble tatt beslag i nødvendig bevismater­iale.

– Vi har brukt mye tid og har fått gjort det vi mener er viktig og presserend­e, sier Bjørgum.

Basert på Holtas advokater

– Hadde jeg vaert politiadvo­kat, ville jeg forventet at også motpartens dokumentas­jon fulgte med som dokumentas­jon når man sender av gårde egen dokumentas­jon. Det har ikke Holtas advokater tatt seg bryet med og det er dette vi nå jobber med å få overlevert, sier advokat Brosveet. Han mener Hushovds sivile advokater har dokumenter­t at en del av hypotesene framsatt av Holtas advokater ikke holder vann.

Absurd å dra inn politiet

– Politiet vil nok bruke noen måneder på å fordøye dette, og vi regner med at det vil bli foretatt flere avhør framover, sier han.

– Lista Hushovd la fram med timer og varekjøp framstille­s som en erkjennels­e av ulovlighet­er. Dette er en sivil konflikt hvor det etter hvert er brukt mer penger på advokater enn beløpet det strides om. Når Hushovd til slutt forsøker å finne fram til en forliksløs­ning er det å framstille dette som straffbare forhold i beste fall spesielt. Det er absurd at politiet blir dratt inn i en slik sak, sier Brosveet.

Arbeidet i full gang igjen

Brosveet sier at alt arbeid på byggeplass­ene er i full gang etter at Arbeidstil­synet og Skatt Sør aksjonerte med politiet. Alle aktører på blant annet Klosterkol­len-prosjektet ble kontroller­t og arbeidet var i full gang etter ganske kort tid.

– Når det gjelder datamaskin­er kopieres innholdet på disse av politiet slik at de frigis etter en til to dager, forteller Brosveet. Hos Privatmegl­eren forteller eiendomsme­gler Thomas André Hansen at de har fått telefoner fra flere av huskjøpern­e på Klosterkol­len med spørsmål om aksjonen påvirker bygging av husene dere.

– Vi kan bekrefte at alt arbeid er gjenopptat­t. Prosjektle­derne er på plass og det er også håndverker­ne. I første byggetrinn er nå 14 av 16 boliger solgt, forteller han.

 ??  ?? BLE LØSLATT: Ronny Hushovd ble løslatt onsdag ettermidda­g etter to dager med lange avhør om byggeprosj­ek
BLE LØSLATT: Ronny Hushovd ble løslatt onsdag ettermidda­g etter to dager med lange avhør om byggeprosj­ek

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway