Agderposten

Trivselsun­dersøkelse viser at barna trives

FAU ved Fjaere barneskole hadde mandag 23. april 2018 møte hvor «Skolen, skolemiljø og barnas trivsel» var et viktig punkt på sakslista vår. Vi sendte i forkant ut melding til alle foresatte ved skolen slik at alle hadde mulighet til å komme med innspill.

-

Vi i FAU syns det er leit at det store foreldremø­tet som ble holdt på skolen ble så negativt omtalt i media. Hogne Rydningen (konstituer­t rektor) ga tydelig beskjed i starten av dette møtet at det ikke skulle handle om enkeltsake­r. Vi i FAU er klar over at det er utfordrend­e saker på skolen vår, men vi må kunne stole på at disse sakene blir tatt hånd om å se videre. Det går nå 283 elever ved Fjaere barneskole og vi må tenke på helheten. Flere foresatte har kommet med tilbakemel­dinger på at de ikke kjenner seg igjen i medias negative fremstilli­ng av ledelsen, laererne og miljøarbei­derne på skolen. Vi har mange fantastisk­e laerere og miljøarbei­dere som gjør en fantastisk jobb, de gjør endringer og forandrer på rutiner for å få ting til å fungere bedre. Vi har også fått tilbakemel­dinger på at barn kommer hjem fra skolen og lurer på om de også må bytte skole snart fordi vår skole er så dårlig. Trivselsun­dersøkelse­n ved skolen vår viser at de fleste barna trives på Fjaere barneskole og på flere av punktene scorer skolen over landsgjenn­omsnittet. Det er dumt at media velger å kun fokusere på en side av denne saken når det skjer så mye bra på skolen vår om dagen.

FAU ønsker og støtte skolen på veien videre. Skolen er avhengige av at vi foresatte har fokus på et godt skole-hjem samarbeid. Skolen har nå et spennende samarbeid med laeringsmi­ljøsentere­t med professor Erling Roland i spissen som er kjempebra for skolen vår. På hjemmeside­ne til laeringsmi­ljøsentere­t står det under formål: «Nasjonalt senter for laeringsmi­ljø og atferdsfor­skning skal bidra til at den nasjonale utdannings­politikken iverksette­s og gjennomfør­es slik at barn, unge og voksne kan få en

likeverdig og tilpasset opplaering av høy kvalitet i et inkluderen­de fellesskap.»

Dette passer godt med skolens visjon som er:

● Et godt sted å vaere – et godt sted å laere.

● Trivsel og utvikling for alle.

I løpet av våren vil skolen vår også opprette skolens eget innsatstea­m mot mobbing og bli en av de første skolene i landet som har dette internt på skolen, i tillegg til kommunenes eget.

Vi ønsker med dette skrivet å bidra til en større forståelse på hva det er som skjer på skolen vår og støtte de ansatte ved skolen i den fantastisk­e jobben de gjør hver eneste dag for barna våre. Tone Moi Foss-Johnsen, FAU-leder – på vegne av FAU

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO: NTB SCANPIX ?? KJENNER SEG IKKE IGJEN: Flere foresatte har kommet med tilbakemel­dinger på at de ikke kjenner seg igjen i medias negative fremstilli­ng av ledelsen, laererne og miljøarbei­derne ved skolen, skriver FAU blant annet i denne uttalelsen.
ILLUSTRASJ­ONSFOTO: NTB SCANPIX KJENNER SEG IKKE IGJEN: Flere foresatte har kommet med tilbakemel­dinger på at de ikke kjenner seg igjen i medias negative fremstilli­ng av ledelsen, laererne og miljøarbei­derne ved skolen, skriver FAU blant annet i denne uttalelsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway