Agderposten

Han er den aller siste

Få har vaert bedre forberedt til jobben enn den nye fylkesrådm­annen.

- ▶ Tore Ellingsen toel@agderposte­n.no

Du har vaert assisteren­de fylkesrådm­ann like lenge som Arild Eielsen har vaert fylkesrådm­ann, og har vaert ansatt i fylkeskomm­unen siden 1986. Sjelden har vel noen visst bedre hva de går til når de skifter jobb?

– Det er riktig det, jeg har vaert Arild Eielsens naermeste medarbeide­r i hans 26 år som fylkesrådm­ann. Jeg vet at jeg går til en spennende jobb med mange utfordring­er. Ikke minst er det tilfelle nå som vi er i full gang med planleggin­g og etablering av den nye Agder fylkeskomm­une. Da er det godt å vite at vi i Aust-Agder fylkeskomm­une har dyktige medarbeide­r som vil yte sitt beste for fylkeskomm­unen i en krevende periode. Videre vil jeg fremheve som viktig det gode og ryddige forholdet mellom politikk og administra­sjon som vi har.

Du og Eielsen har vaert toppduoen i fylkeskomm­unen en hel generasjon, hvordan blir det å jobbe uten ham?

– Det blir vemodig og annerledes. Det å vaere toppleder kan for mange fortone seg som en ensom jobb. Jeg vet at jeg i min funksjon som fylkesrådm­ann vil vaere helt avhengig av å ha lojale og dyktige medarbeide­re og ledere rundt meg.

Hva blir det viktigste du må gjøre det drøye halvannet året du er fylkesrådm­ann?

– Som nevnt er vi nå i full gang med å planlegge og etablere Agder fylkeskomm­une. En saerdeles vik- John Georg Bergh Fra: Tvedestran­d Alder: 64 Yrke: Fylkesrådm­ann Bosted: Tvedestran­d Sivil status: Gift Aktuell: Ny fylkesrådm­ann i AustAgder tig oppgave blir da å sikre at ansatte, kultur og arbeidsmåt­e blir ivaretatt i den nye fylkeskomm­unen. Men vi skal også drive AustAgder fylkeskomm­une ut 2019. Det må gjøres på en god måte som sikrer at innbyggere, naeringsli­v og andre samarbeids­partnere får de tjenester de har krav på.

Hvar gjør du 1. januar 2020 når Agder fylkeskomm­une er en realitet?

– I løpet av mai 2020 blir jeg 67 år. Da er det etter min mening ikke riktig verken for den nye fylkeskomm­une eller meg at jeg blir en del av det nye lederskape­t. Så fra 1. januar 2020 blir jeg pensjonist. Hvis noen imidlertid kunne tenke seg å bruke min erfaring og kompetanse vil jeg selvsagt vurdere det.

Hva gjør deg glad?

– Jeg er glad for at jeg har god helse og kan gå på arbeid hver dag i et godt faglig og sosialt arbeidsmil­jø.

Hva gjør deg sint?

– Jeg blir ikke så ofte sint tror jeg. Men det er vel saerlig to ting som gjør meg sint. Det en er urettferdi­ghet. Det andre er hvis folk ikke gjør så godt de kan.

Din største kulturoppl­evelse?

– Det har etter hvert vaert mange store kulturoppl­evelser. Hvis jeg skal trekke frem noen opplevelse­r er det en konsert med Andrea Bocelli på Fredrikste­n festning i Halden i 2012. En flott forstillin­g i spesielle omgivelser. Sist sommer var vi på en operafores­tilling i Verona og så på Aida av Giuseppe Verdi. Også det en mektig opplevelse.

Har du noe livsmotto?

– Det er viktig å se etter de positive hendelsene.

 ??  ?? RYKKET OPP ETTER 26 ÅR: I alle årene som Arild Eielsen (i bakgrunnen) har vaert fylkesrådm­ann, har John G. Bergh vaert assisteren­de fylkesrådm­ann. Når han nå overtar, skal han både forberede nye Agder fylkeskomm­une, men også holde Aust-Agder...
RYKKET OPP ETTER 26 ÅR: I alle årene som Arild Eielsen (i bakgrunnen) har vaert fylkesrådm­ann, har John G. Bergh vaert assisteren­de fylkesrådm­ann. Når han nå overtar, skal han både forberede nye Agder fylkeskomm­une, men også holde Aust-Agder...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway