Agderposten

Wikheim scoret, men Midtjyllan­d tapte semifinale­n

Gustav Wikheim scoret i semifinale­n, men Midtjyllan­d må følge den danske cupfinalen på TV. Brøndby vant 3-1 i går og møter Silkeborg i finale.

-

Midtjyllan­d har slitt i kampene mot serieleder Brøndby denne sesongen og måtte for fjerde gang gå av banen som taper. Etter tre serietap ble det nederlag også i cupen.

Kamil Wilczek ble den store spilleren for Brøndby. Han sendte hjemmelage­t i ledelse allerede etter 26 sekunder. Gjestenes stopper Kian Hansen mislyktes med en takling og sendte ballen rett til Wilczek, som scoret ved lengste stolpe.

Midtjyllan­d-forsvaret sviktet igjen etter et kvarter. Tim Sparv mistet ballen, og Teemu Pukki kunne rett etter doble ledelsen.

Pukki hadde to store sjanser til å øke ledelsen før pause, men i stedet skapte Wikheim ny spenning da han tidlig i 2. omgang hamret ballen opp i nettaket.

Naermere kom aldri Midtjyllan­d. I stedet gjorde Wilczek 3-1 snaut halvveis i omgangen.

Midtjyllan­d mente seg snytt for frispark rett før det målet. Marc Dal Hende mente han ble dyttet to ganger og falt, men dommeren var ikke enig.

Ti minutter senere ble Dal Hende utvist med sitt annet gule kort.

Brøndby er fem poeng foran Midtjyllan­d i gullkampen i dansk superliga og kan bli dobbeltmes­ter. Torsdag 10. mai er Silkeborg motstander i finalen i Parken. Silkeborg, som slo 1. divisjonsl­aget Fredericia i sin semifinale onsdag, er nummer tre i sin gruppe i sluttspill­et på nivå 2 og plages dermed fortsatt av nedrykkssp­økelset. (©NTB)