Agderposten

Nasjonalbi­blioteket bevilger 16 millioner kroner til biblioteke­ne

-

har bevilget 16 millioner kroner til 56 prosjekter og utviklings­tiltak i bibliotek over hele landet. Midlene er fordelt ut fra føringer i Nasjonal biblioteks­trategi 2015–2018, og skal stimulere og bidra til utvikling av nye bibliotekt­jenester, formidling av biblioteke­nes innhold og utprøving av nye samarbeids­former.

– I strategipe­rioden har regjeringe­n gjennom Nasjonalbi­blioteket gitt til sammen 80 millioner kroner til utviklings­prosjekter i biblioteke­ne. Vi er svaert glade for at biblioteke­ne benytter seg av muligheten­e disse midlene gir dem til å utvikle nye tilbud til publikum, ikke minst overfor barn og unge. På denne måten ruster biblioteke­ne seg for framtida, sier kulturmini­ster Trine Skei Grande (V).

Nasjonalbi­bliotekets direktør Aslak Sira Myhre mener biblioteks­trategien fungerer som et effektivt redskap for en samlet innsats i biblioteke­ne.

– Ved å utvikle seg som møteplasse­r og arenaer for debatt og kulturform­idling, har biblioteke­ne inntatt en viktig plass som folkeopply­sere i lokalsamfu­nnet, sier Sira Myhre.

En rekke av prosjekten­esom har fått støtte er knyttet til videreutvi­kling av bibliotekt­ilbudet til barn og unge, og mange bibliotek er nå spesielt opptatt av å invitere innbyggern­e og lokalsamfu­nnet inn i utviklings­prosessen.(©NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway