Agderposten

Ny Bendtner-magi

Rosenborg kom til Åråsen med et B-preget lag, men VM-jagende Nicklas Bendtner sparte ikke på noe i 1-0-seieren i mesterfina­len mot Lillestrøm.

- redaksjone­n@agderposte­n.no

30-åringen jager plass i den danske VM-troppen til Åge Hareide. Mot LSK hadde RBK-trener Kåre Ingebrigts­en plassert Bendtner i en fri rolle bakk de tre angriperne. Der boltret den tidligere Arsenal-spissen seg.

Stort navn

Syv minutter inn i annen omgang fikk man se hvorfor Bendtner har et så stort navn hjemme i Danmark. RBKs nummer ni fintet og løp forbi flere Lillestrøm-forsvarere før han nydelig løftet ballen opp i hjørnet bak en sjanseløs Marko Maric.

Scoringen ble den store beholdning­en i supercupka­mpen. Tidvis viste Bendtner et nivå som ikke alle RBK-reservene hang med på. Hans pasninger, opplegg og invitasjon­er ble ikke alltid utnyttet av de unge lagkamerat­ene.

Bendtner spilte for øvrig med kapteinsbi­ndet torsdag. Mannen som kan bli dansk VM-joker kledde rollen som kaptein.

Maric slapp med skrekken

Det kunne blitt mange flere mål i møtet mellom fjorårets serie- og cupmester. Gary Martin lurte alle med et frekt innlegg som dalte i tverrligge­ren bak RBK-målvakt Arild Østbø etter 14 minutter. Kort tid etter var LSK-keeper Marko Maric naer å slippe et innlegg fra Rafik Zekhnini i eget mål. Maric har slitt med tabber denne sesongen, men kroaten slapp med skrekken.

Charles Chinedu Ezeh var naer å gi vertene ledelsen etter 36 minutter da han headet enn god corner fra Simon Rafn i gresset, men ballen spratt opp i tverrligge­ren. Etter pause var Jonathan Alberto Levi naer å skru inn et lekkert frispark, men Maric reddet strålende.

For Lillestrøm var innbytter Kristoffer Ødemarksba­kken naer scoring, men hans knallharde avslutning ble flott reddet av Arild Østbø. Mot slutten jaget de gule og svarte 1-1, men RBK-forsvaret ofret seg gang på gang mot skuddvilli­ge verter. Og da Simen Rafn fikk godt treff to minutter før slutt, var Østbø igjen på jobb. Deretter misbrukte superveter­an Frode Kippe en god mulighet.

Det hadde ikke vaert ufortjent om LSK hadde utlignet mot et B-preget Rosenborg, men de seiersvant­e trønderne kunne løfte mestertrof­eet akkurat slik mange hadde tippet.

Stoppet av vinteren

Årets supercup skulle egentlig vaert spilt 5. mars, men snø og kulde tvang fram en utsettelse. Åråsen badet i snø, og lagene gikk i stedet inn i LSK-hallen og spilte treningska­mp.

Torsdag var det vårlig i Lillestrøm. Åråsen badet i sol, selv om småsur trekk vitnet om at sommeren fortsatt er et stykke unna. Bendtner oppsummert­e vel temperatur­en der han løp rundt i vanter i slutten av april.

Det var nokså glissent på tribunene, men lite annet er vel å vente når supercupen spilles etter at seks serierunde­r er unnagjort i Eliteserie­n. Samtidig skal Kanarifans­en ha ros for at de virkelig skapte en flott stemning når så mange uteble fra kamp.

Mesterfina­len ble spilt for første gang i fjor. Da vant Rosenborg 2-0 mot Brann. (©NTB)

?? FOTO: VIDAR RUUD / NTB SCANPIX ?? NY ROSENBORG-JUBEL: Nicklas Bendtner (med trofeet) sørget for RBK-jubel på Åråsen.