Agderposten

Taper en million på Kristiansa­nds lokking

Arendal kommune har tapt en million kroner det siste året på studenter som flytter til Kristiansa­nd. Hovedstade­n på Sørlandet lokker nemlig med gratis busskort til dem som melder flytting.

- Marit Elisabeth Strand maes@agderposte­n.no

– Hva jeg synes om Kristiansa­nds kampanje? Jeg synes den er fryktelig irriterend­e, og det har jeg sagt ifra om, sier Harald Danielsen, rådmann i Arendal.

Kristiansa­nd kommune har tjent 25 millioner kroner på lokkekampa­njen det siste året. Byens politikere har vedtatt at ordningen skal fortsette.

145 studenter fra Aust-Agder, 55 av dem fra Arendal, har benyttet seg av kampanjen som politikern­e i Kristiansa­nd innførte i fjor: Utenbys studenter som melder flytting til Kristiansa­nd, får gratis busskort.

Arendal kommune har tapt en million kroner i skatteinnt­ekter på studenter som har meldt flytting, mens summen er naermere 2, 8 millioner kroner for hele Aust-Agder.

– Om det skyldes kampanjen, vet jeg jo ikke. Men jeg er rimelig sikker på at flere melder flytting når de får gratis busskort. Ellers hadde de ikke hatt noen grunn til å gjøre det, sier rådmannen i Arendal.

1.930 studenter fra hele landet har benyttet seg av tilbudet, hvorav 370 – omtrent hver femte – er fra andre Agder-kommuner.

Han påpeker at tapet av skatteinnt­ekter vil øke.

– Nå har vi allerede tapt en million, og hvis ordningen fortsetter, taper vi flere millioner, sier Danielsen.

Styret i Østre Agder skal fredag drøfte hva de kan gjøre med kampanjen i Kristiansa­nd.

– Men det er jo ikke noe vi kan gjøre med det, sier Danielsen.

På Kristiansa­nds nettside står det:

– Kristiansa­nd kommune ønsker flere innbyggere velkommen. Det gir kommunen nødvendige inntekter. Ved å tilby gratis busskort hele det første studieåret for studenter som melder flytting, ønsker kommunen å stimulere til at flere som kommer til Kristiansa­nd også melder flyttingen til Folkeregis­teret.

 ??  ?? TAPER INNTEKTER: Rådmann Harald Danielsen taper, mens Kristiansa­nd tjener stort på at studenter melder flytting til Kristiansa­nd.
TAPER INNTEKTER: Rådmann Harald Danielsen taper, mens Kristiansa­nd tjener stort på at studenter melder flytting til Kristiansa­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway