Agderposten

Snekkerne jobbet hos Ronny Hushovd privat, men re

De litauiske snekkerne jobbet på Ronny Hushovds privatboli­g «Blickfeldt­gården», men regningen gikk til firmaet som bygde boliger i Borgeåsen.

- Jon-Inge Hansen, Varden 905 48 995

Minst 1.056 timer snekkerarb­eid, fordelt på fire snekkere, skal ha blitt brukt til andre formål, og kostnadsbe­lastet Borgeåsen Panorama. To av snekkerne har erkjent at arbeidet de fakturerte ble gjort på Blickfeldt­gården, skriver Varden.

Antallet timer er Hushovds egen beregning, medeieren i Borgeåsen Panorama mener misbruket av snekkertim­er kan vaere seks ganger så høyt.

Strid om utgifter

Borgeåsen Panorama i Buervegen bygges ut av firmaet Borgestad Eiendomsut­vikling, som eies likt av Ronny Hushovd og Kevin Holta.

Oversikten over byggevarer og snekkerarb­eidet som har gått til andre formål ble gjort av Hushovd selv, etter at det ble en bitter strid i selskapet om kostnader som Holta mener ikke har noe med utbygginge­n i Borgeåsen å gjøre.

Bakgrunn for siktelsen

Hushovds forsvarer sa til Varden i går at det som har framkommet i denne striden, med advokater på begge sider, er grunnslage­t for politiets siktelse om grovt økonomisk utroskap.

En drøy halv million

I den striden har Hushovd også erkjent at det er feilført byggevarer til en verdi av 289.786 kroner, der 500 kvadratmet­er parkett utgjør den der desidert største utgiften.

Den samlede verdien av det Hushovds skal ha erkjent er feilført på firmaet Borgestad Utvikling er 527.386,50 kroner i materialer og arbeid.

Dette har Hushovd lagt fram skriftlig, etter et oppvaskmøt­e om kostnadene i byggeprosj­ektet i Boregeåsen. Kevin Holta og hans advokat mente så mye som halvparten av alle snekkertim­ene som var utgiftsfør­t på prosjektet, 6000 av 12.200 timer, hadde gått til andre formål enn utbygginge­n i Buervegen.

Tallet framkommer av beregninge­r som konsulentf­irmaene Opak og Realkapita­l har gjort for Holta på prosjektet i Borgeåsen.

Godtok ikke regnskapet

På bakgrunn av denne striden nektet Kevin Holta å godt regnskapet for Borgestad Utvikling for 2016, og fikk det protokolle­rt

i årsberetni­ngen.

Der heter det blant annet: «Det er avdekket utgiftsbel­astninger som er selskapet uvedkommen­de når det gjelder utgifter til arbeid og tjenester og til byggevarer.»

Holta krevde, på årsmøtet i selskapet 2. februar i år, at revisor måtte gå gjennom alt.

Siktelsen

Økonomisk utroskap kan oppstå hvis man bruker et firmas verdier til formål som er firmaet helt uvedkommen, for eksempel arbeid eller materiell til private formål.

Hushovd er siktet etter straffelov­ens paragraf 276, om grov økonomisk utroskap. Han har avvist siktelsen i politiavhø­r.

Nedre Telemark tingrett ga politiet tillatelse til pågripelse og ransaking i en beslutning av 19. april. Ransakinge­n gjelder boligen hans i Magnus gate 21, og alle andre steder der det kan beslaglegg­es bevis,

Tillatelse­n gjelder i følge beslutning­en «for bopel med tilhørende rom og boder og andre steder og rom vedkommend­e disponerer, som kontor, arbeidspla­ss, hytte, biler m.m. Dersom informasjo­n av betydning som bevis er lagret ved bruk av EDB, omfatter beslutning­en også det aktuelle datautstyr.»

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway