Agderposten

Deltar på verdens størs

- Også politikere og akademia Får møte NOV-toppsjefen Nordlis andre Houston-tur Signaler og relasjonsb­ygging vifl@agderposte­n.no

Initiativt­aker og tilrettele­gger er som tidligere naeringskl­yngen NCE Node. 31 av klyngens nå 100 partnerbed­rifter på Agder deltar på messa (se faktaboks). Av større bedrifter i AustAgder som deltar, kan nevnes MacGregor, Norsafe, BW Offshore, Eaton Hernis og Telenor Maritime.

GCE Node er en naeringskl­ynge på Sørlandet som inngår i det nasjonale programmet «Global Centres of Expertise». Bedriftene i GCE Node utvikler bore-, laste/ losse/forankring- og bølgekompe­nseringste­knologi.

27 av de 87 i sørlandsde­legasjonen er offentlige ansatte, representa­nter for akademia og politikere. Ved siden av ordfører og naeringssj­efer i Arendal og Kristiansa­nd, deltar også fylkesvara­ordfører Jon-Olav Strand og Lars Holmer-Hoven fra Aust-Agder fylkeskomm­une, opplyser NCE Node i en mail til Agderposte­n.

I likhet med Kristiansa­ndsordføre­r Harald Furre (H), tok Arendals-ordfører Robert Cornels Nordli (Ap) i fjor med seg naeringssj­ef Kåre Andersen og dro til Houston. Her fikk de aeren av å møte den mektige sjefen i oljeservic­eselskapet National Oilwell Varco (NOV), Clay Williams. Trass kraftig nedbemanni­ng til under en tredjedel av storhetsti­den, er NOV fortsatt Sørlandets største private MØTER OLJE-TOPP IGJEN: arbeidspla­ss med drøye 1.500 ansatte. På verdensbas­is har selskapet over 40.000 ansatte.

Nå er det duket for nok et møte mellom ordførerne i de to største sørlandsby­ene og NOVtoppsje­fen, melder NCE Node i en mail til Agderposte­n.

Mens Nordlis forgjenger i ordførerst­olen, Einar Halvorsen (H), nøyde seg med en reise til oljemessa i Houston i løpet av sin ordførerpe­riode, tar Nordli altså turen for andre året på rad.

-Jeg prioritere­r dette fordi jeg mener det både er laererikt og nyttig å laere å kjenne dette markedet som mange av våre lokale bedrifter i Arendal, og ellers på Sørlandet er avhengig av, fremholder Arendals-ordføreren overfor Agderposte­n.

Nordli peker på at oljenaerin­gen globalt er i sterk utvikling og TIL HOUSTON IGJEN: omstilling, i et raskere tempo enn noensinne. Og viser til ast olje- og gassmessa i Houston er en av de største scenene innenfor dette som er et av de største markedene som finnes internasjo­nalt.

– Bedriftene våre gir gir uttrykk for at det er viktig å vaere der, og da er det viktig å støtte, sier Nordli, og viser til at dette er noe bystyret har sluttet opp om, og blant annet er nedfelt i kommunens naeringspl­an.

Ordføreren viser også til at de olje- og gassrelate­rte bedriftene både i Arendal og ellers på Sørlandet, har gitt uttrykk for at det er viktig at offentlige myndighete­r og politikere er represente­rt. Og at det handler om å gi signaler til overordned­e beslutning­stakere i disse bedriftene internasjo­nalt, om at dette er viktige bedrifter som lokale og regionale politikere på Sørlandet har vilje til tilrettele­gge infrastruk­tur for og å gi gode rammebetin­gelser til.

– Og det handler om relasjonsb­ygging, det er også viktig for min del, fremholder Nordli.

Han satte seg på USA-flyet torsdag formiddag, og returnerer onsdag 2. mai.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway