Agderposten

Gir klesbutikk­en fra seg etter åtte år

1. mai gir Anne-Lise Walaker Jørgensen seg som butikksjef på Unik innerst på Langbrygge­n. Hun gir stafettpin­nen, eller kleshenger­en som er blitt symbolet på overgangen, videre til Siri Åhlin.

- ▶ NAERINGSLI­V ▶ Silje Bratland Roksvåg ssbr@agderposte­n.no

– Det føles rart. Men når ikke kroppen vil mer, så må man lytte til den, sier Anne-Lise Jørgensen med vemod i stemmen.

Kvinnen med det lilla håret har vaert et ansikt for mange i Arendal i mange år. Karrieren startet i regnskapsa­vdelingen hos Baker Jørgensen, før hun i 2002 overtok driften av Body Shop på Torvet.

Fast kundemasse

Klesbutikk­en hun imidlertid er mest kjent fra, Unik by AnneLise, overtok hun driften av i 2010. For tre år siden fikk butikken nye lokaler innerst på Langbrygge­n.

Her har Jørgensen pleiet en fast kundemasse i flere år, i tillegg til alle som svinger innom en gang i blant. Parkerings­huset vegg i vegg har gjort sitt for å øke kundetilst­rømningen.

Det var også her hun først møtte Siri Åhlin, som om få dager står klar til å overta stafettpin­nen, eller kleshenger­en som de to kvinnene bruker som symbol på overgangen.

– Jeg har handlet her og skravlet med henne. Noen av venninnene mine kjenner henne også gjennom kunderelas­joner, så en dag gikk jeg bare innom og spurte om hun hadde ledig plass til meg en dag i uken, forteller Åhlin.

For Åhlin ønsket å prøve seg bak butikkskra­nken igjen. Og slik ble det. Siden i fjor sommer har de to damene jobbet sammen en dag i uken, og da Jørgensen ble syk i desember, tok Åhlin permisjon fra jobb ensom bemanning s rådgiver i Grimstad og steppet inn.

Nye og gamle merker

Slik rullet ballen videre, og slik er det også blitt til at Åhlin overtar driften av Unik når Jørgensen nå ønsker å trekke seg tilbake.

– Hun spurte hva jeg tenkte og om jeg ville selge. For hun var i så fall interesser­t i å ta over. Det har vaert en liten prosess, for dette har vaert like mye hobby som jobb, og kundene sier det er trist at jeg gir meg, forteller Anne-Lise Walaker Jørgensen.

Under det nye navnet Åline skal Siri Åhlin selge mange av de kjente varene fra Unik Mote. Noen merker går ut, noen kommer inn, men kundene skal kjenne seg igjen.

– Jeg skal drive videre i AnneLises ånd. Kundene skal fortsatt føle seg velkomne og kjenne seg igjen, men butikken sprites opp litt, forteller Åhlin.

– Anne-Lise har vaert en snill og raus sjef, og jeg har laert enormt mye av henne, skryter den nye butikkinne­haveren.

Åhlin, som aldri har drevet butikk selv før, er spent på den nye hverdagen.

– Jeg har tenkt skal, skal ikke? Men nå har jeg passert 50 år og tar sats. Hvis andre får det til, skal jeg også, smiler hun.

 ??  ?? OVERTAR: 1. mai overtar Siri Åhlin (t.v.) driften av Unik innerst på Langbrygge­n i Arendal. Butikken får nytt navn, Åline,
OVERTAR: 1. mai overtar Siri Åhlin (t.v.) driften av Unik innerst på Langbrygge­n i Arendal. Butikken får nytt navn, Åline,
 ??  ?? BODY SHOP: Før Anne-Lise Walaker Jørgensen overtok Unik, drev hun Body Shop sammen med Kari Syvertsen.
BODY SHOP: Før Anne-Lise Walaker Jørgensen overtok Unik, drev hun Body Shop sammen med Kari Syvertsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway