Agderposten

Målvakt har avslått lukrative tilbud

Thomas Bauer har avvist pengesterk­e klubber før neste sesong, men likevel er det uvisst om han forlenger med ØIF Arendal.

- ▶ HÅNDBALL ▶ Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

Sisteskans­en – som er kaptein for landslaget til Østerike – har kontrakt med ØIF Arendal ut mai måned.

Bauer har prestert ujevnt over ti kamper med ØIF, men beviste i debuten og mot Fyllingen nå i kvartfinal­en i sluttspill­et at toppnivået er meget bra.

Foreløpig har han ikke snakket med klubbledel­sen, forteller Bauer til Agderposte­n før den første sluttspill­semifinale­n mot Drammen mandag.

Mesterliga vil styrke sjansen

– Jeg vet helt aerlig ikke hva som skjer videre for min del. Alt jeg tenker på nå er å få suksess med ØIF. Dette kan bli mine to siste kamper, eventuelt opptil seks kamper (hvis ØIF går til finale), sier Bauer, som også åpner for å bli vaerende i Arendal med ektefellen Laura som har spilt for Grane i sesonginns­purten.

– Jeg dro fra fransk håndball fordi det ikke var artig og profesjone­lt nok der. I ØIF føles alt bra, sier han.

ØIF Arendal er ett hinder unna sin andre strake sluttspill­finale der vinneren får direktepla­ss eller kvalifiser­ing til Champions League.

– Blir du i ØIF hvis dere går til Champions League?

– Det avhenger av hva klubben vil. Det er flere parter her, og mange komponente­r som må spille sammen om det blir ny kontrakt eller ei. Men hvis jeg er «amazing» i finalen og vi går til Champions League, så er det ingen grunn til at klubben skal la meg dra. Situasjone­n er ganske komfortabe­l for alle. Klubben kan se det an, og jeg kan se hvor suksessful­le vi kan bli.

– Går ikke «for the big money»

– Har du tilbud fra andre klubber før neste sesong?

– Ja, og jeg har allerede sagt nei til noen valg. Jeg ønsker blant annet ikke å spille på nivå 2. Jeg vil spille på toppnivå. Jeg har hatt tilbud fra klubber i eksotiske ligaer som betaler masse penger. Men det er jeg ikke ute etter nå. Jeg vil spille i et lag hvor jeg har det gøy, og vi har god kvalitet på trening og i kamper. Kan man få masse penger inn på bankkontoe­n så tenker man over slike tilbud. Men jeg og kona er 100 prosent profesjone­lle sportsfolk, og er enige om at vi ikke går for «the big money». Vi kan overleve her i Arendal, påpeker Bauer (32) som forteller at han avslo en klubb i Israel før han valgte ØIF Arendal.

Han ser for seg å spille frem til han minst bikker 40 år.

Svak mot Drammen sist

Bauer ble benket før pause i 30-30-kampen mot Drammen i grunnserie­n for snaue to måneder siden.

– Jeg presterte ikke godt der. Jeg analyserte feilene mine der, men har lagt kampen til side, sier Bauer som er ferd med å runde av sin ferske analyse av Drammen som han bruker 2-3-timer på.

Målvakten var likhet med resten av laget nede i en bølgedal på tampen av seriespill­et, med kun én seier på seks kamper.

Men i sluttspill­et har ØIF slått tilbake med to strake seirer mot Fyllingen, 30-24 og 23-22.

– En stor del av jobben er at jeg ikke skal slippe inn mer enn 25 mål. Jeg føler at også jeg er på vei oppover nå. Det var en periode hvor det var vanskelig å dele ut «bestemanns­premien», fordi ingen spilte bra, synes han.

ØIF-trener Marinko Kurtovic vil foreløpig ikke ta stilling til Bauers fremtid i ØIF.

– Jeg tenker kun på sluttspill­et. Thomas startet voldsomt bra, før han og laget generelt falt litt i prestasjon­ene i forsvarssp­illet. Nå er han og laget i form igjen, sier Kurtovic som i likhet med Bauer spår en åpen semifinale­duell mot Drammen.

 ?? FOTO: JAN ESPEN THORVILDSE­N ?? VARIABEL:
Thomas Bauer debuterte med en toppkamp i 25-22-seieren mot Baekkelage­t 4. februar. Etter en tung periode for ham og resten av laget slo ØIF Arendal til med to seirer mot Fyllingen i kvartfinal­en i sluttspill­et. Mandag spiller ØIF semifinale...
FOTO: JAN ESPEN THORVILDSE­N VARIABEL: Thomas Bauer debuterte med en toppkamp i 25-22-seieren mot Baekkelage­t 4. februar. Etter en tung periode for ham og resten av laget slo ØIF Arendal til med to seirer mot Fyllingen i kvartfinal­en i sluttspill­et. Mandag spiller ØIF semifinale...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway