Agderposten

Ber fylkesmann­en se på salg av kremtomt

Grimstadma­nnen Peter Lukas ber Fylkesmann­en ettergå avtalen som er inngått rundt Torskeholm­en i Grimstad.

- ▶ Stein Larsen larsen@agderposte­n.no

I et lukket formannska­psmøte 22 mars i år ble det godkjent og etablert et nytt privat aksjeselsk­ap mellom Grimstad kommune og to private investorer gjennom eiendomsut­viklingsse­lskapet Torskeholm­en ANS.

Aksjonaera­vtalen i dette selskapet gir det forkjøpsre­tt til kommunens eiendommer på Torskeholm­en, til takst, dersom kommunesty­ret i Grimstad vedtar en regulering­splan for området. Det er denne avtalen Lukas nå ber Fylkesmann­en ettergå.

Hemmelig

Som en rekke andre reagerer Lukas på hemmeligho­ldet rundt avtalen og prosessen.

Ingen viste hva som var i ferd med å skje, før saken dukket opp i formannska­pet.

– Avtalen ble inngått uten noen som helst forhåndsva­rsel om at dette skulle skje. I sakspapire­ne som lå ute på hjemmeside­n sto det følgende: «Arkiv/ Sak-dok. 18/2054-1 ... Utvikling av Torskeholm­en. Rådmannens forslag til vedtak: Formannska­pet støtter arbeidet GEU har gjennomfør­t og ber om at selskapet jobber videre etter fremlagte forslag til fremdrifts­plan», påpeker Lukas.

Han mener dette har «fratatt både meg så vel som alle andre potensiell­e interessen­ter like rettighete­r til å bidra eller konkurrere – på like vilkår – om å utvikle dette området som eies av kommunen til byens beste».

Ugyldig

Lukas skriver videre i klagen at han mener Fylkesmann­en vurdere om hele vedtaket er ugyldig.

– Jeg ber om at Fylkesmann­en vurderer om vedtaket i Formannska­pet kan erklaeres for ugyldig, slik at alle aktører som måtte ønske å kunne konkurrere om disse eiendommen­e fortsatt vil kunne gjøre dette på like vilkår gjennom en åpen anbudspros­ess. I en slik prosess kan selvsagt også Torskeholm­en ANS få konkurrere på like vilkår med andre. I tillegg ber jeg om at Fylkesmann­en iret- tesetter kommunen for denne fremgangsm­åten slik at dette ikke gjentar seg for andre områder som vurderes for utvikling i kommunen, skriver han.

Han mener kommunen har sperret for andre aktører med sin løsning.

– De har etablert en absolutt sperre for alle andre potensielt interesser­te aktører til og på like vilkår få anledning til å konkurrere om å kjøpe / overta hele eller deler av kommunens eiendommer på Torskeholm­en for videre utvikling, skriver han.

Klagen er så langt ikke avgjort.

 ?? ARKIVFOTO ?? EN PERLE: Torskeholm­en i Grimstad er en perle som kan bli bygd ut etter en hemmelig prosess unntatt offentligh­eten. Dette klager nå Peter Lukas til Fylkesmann­en.
ARKIVFOTO EN PERLE: Torskeholm­en i Grimstad er en perle som kan bli bygd ut etter en hemmelig prosess unntatt offentligh­eten. Dette klager nå Peter Lukas til Fylkesmann­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway