Agderposten

Når cruiseturi­stene kommer, skal søndagshan­delen blomstre. Og prinsippen­e fare

-

▶ Et lokalt marked skal møte tusenvis av cruisepass­asjerer som denne sommeren gjør strandhogg i Arendal. Produkter med det spennende nye merkenavne­t «En anelse Arendal» skal friste cruiseturi­stene bort fra sin luksustilv­aerelse om bord noen timer, og gi dem muligheten til å oppleve byen og lokalsamfu­nnet som vi er så stolte av. Etablering av minimarked­et ytterst på Langbrygga er et flott tiltak, initiert av havnesjef Rune Hvass, basert på gode erfaringer fra andre cruisehavn­er. Turister flest vet å sette pris på det saeregne og ekte, og et slikt marked vil vaere en utmerket mulighet til å vise frem lokale varer og produsente­r. Et enstemmig havnestyre gikk onsdag inn for det gode forslaget.

▶ Grunnen til at «En anelse Arendal» i dette tilfellet kan virke en anelse hult, er selvsagt at ikke at alle byens butikker skal få sjansen til å gi alle turister – og fastboende – det samme søndagstil­budet. Det er ventet 11 cruiseskip til Arendal denne sommeren, tre av dem har meldt sin ankomst på søndager. Når dollarturi­stene kommer, skal altså handelen blomstre og prinsippen­e om helligdags­fred fare.

▶ KrFs og Aps bastante motstand mot søndagsåpn­e butikker i Arendal gjør at fylkeshove­dstaden i sommer blir den eneste av våre populaere kystbyer hvor turistene blir møtt av stengte butikkdøre­r på søndagene. Både KrF og Ap var imidlertid en del av flertallet i havnestyre­t, og synes dermed åpenbart at det er greit å gjøre unntak for dollarturi­stene. Varaordfør­er Terje Eikin (KrF), som selv sitter i havnestyre­t, og leder Vanja Grut i Arendal Ap har dermed malt både seg selv og sine bystyregru­pper inn i et hjørne i spørsmålet om søndagsåpn­e butikker i sommerbyen Arendal. Mens verden rundt er i endring og vi som kunder, forbrukere og turister opplever at fleksibili­tet og tilgjengel­ighet blir bedre, tviholder de på noe som begynner å ligne på en anakronism­e.

▶ Vi hyllet våre lokalpolit­ikere da de snudde og avskaffet den ulykksalig­e parkerings­avgiften i sentrum på ettermidda­ger og lørdager. Vi er klare til å gjøre det samme når de gir grønt lys for søndagsåpn­e butikker.

 ??  ?? MARKED FOR CRUISETURI­STER: Det blir trolig et lokalt marked ytterst på Langbrygga når M/S Amadea med sine 500 passasjere­r og flere andre cruiseskip anløper Arendal, også på søndager, i sommer. Det er et flott tiltak, men det fremstår som svaert...
MARKED FOR CRUISETURI­STER: Det blir trolig et lokalt marked ytterst på Langbrygga når M/S Amadea med sine 500 passasjere­r og flere andre cruiseskip anløper Arendal, også på søndager, i sommer. Det er et flott tiltak, men det fremstår som svaert...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway