Agderposten

Helt på «Heimebane»

Landslagsk­aptein Mina Sofie Grøtterød Pedersen (16) er helt sjef. Det synes hun at TV-serien «Heimebane» med handling fra fotballmil­jøet også er.

- 91525942

Fotballspi­lleren hos Amazon Grimstad var nylig kaptein i to kamper for J16-laget i en internasjo­nal turnering.

– Hvorfor var det akkurat fotball du valgte som idrett?

– Jeg drev med mange idretter, både håndball, turn, svømming og fotball. Etterhvert ble det bare fotball. Grunnen var gode medspiller­e og venner på banen, flinke trenere og godt miljø, i tillegg til en veldig stor egen motivasjon til å utvikle meg videre som fotballspi­ller.

– Hvordan er det å vaere kaptein på J16-laget og spille 1. divisjon med Amazon?

– Gøy å ha tillit fra trenere og medspiller­e. Det er to veldig forskjelli­ge lag å spille på med ganske så forskjelli­g årsklasser, men begge lagene ønsker og jobber for å vaere best mulig. Jeg har blitt godt mottatt i Amazon og det er veldig gøy og laererikt. Jeg gleder meg til resten av sesongen. Mina Sofie Grøtterød Pedersen Fra: Baerum Alder:

16 Skole Holte (10. klasse) Bosted: Kristiansa­nd Sivil status: Single Aktuell: Nøkkelspil­ler for Norge og Amazon – Hva er din drøm som fotballspi­ller?

– Spille på A-landslaget og vaere proff i utlandet.

– Hva må du absolutt ha med deg av TV-programmer?

– Heimebane.

Hvor går drømmereis­en?

– Aspen, Colorado for å se på x games. Jeg er interesser­t i snowboard utenom fotballen, og det hadde vaert gøy å se på en av de største konkurrans­ene innen snowboard.

– Hvem og hva ville du hatt med deg på en øde øy? – Båt så jeg kan dra hjem, fotball og familien. Kanskje jeg tar med meg noen fra laget så jeg kan spille fotball.

– Har du et livsmotto?

– If you can dream it, you can do it.

– Hva er livretten?

– Hummer, sjøkreps eller thaimat.

– Hva er det beste rådet du noen gang har fått?

– Lev hver dag av livet ditt som om den var den siste.

– Hva ligger på nattbordet ditt? – Bibelen, trikseball og mobilen min.

– Hva gjør deg glad?

– Vinne fotballkam­per.

– Hva gjør deg sur/sint? – Ikke få starte kampen.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? UNG LEDER: Forsvarssp­illeren Mina Sofie Grøtterød Pedersen har vaert kaptein både for J15- og J16-landslaget som hun har spilt for siden debuten med flagget på brystet i fjor.
FOTO: PRIVAT UNG LEDER: Forsvarssp­illeren Mina Sofie Grøtterød Pedersen har vaert kaptein både for J15- og J16-landslaget som hun har spilt for siden debuten med flagget på brystet i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway