Agderposten

Test Tour des Fjords-løy

22. mai blir det sykkelfest i Grimstad. Tour des Fjords har da målgang på Biesletta i Grimstad. Nå har du mulighet til å teste deler av løypa syklistene skal utfordres i.

-

Sykkelture­n vi anbefaler i mai, er nemlig finalerund­en i Tour des Fjords 1. etappe!

Turbeskriv­else

Turen er på ca 12 km og er relativt flat. Løypa går på asfalt og kan sykles på alle typer sykler. Deler av løypa kan sykles på atskilt gang og sykkelvei, mens andre deler går i blandet trafikk. Du kan starte sykkelture­n hvor som helst i løypa, avhengig av hvor du bor og kommer lettest til. Dersom du kommer med bil, kan du parkere i Arresten parkerings­hus eller på Dømmesmoen.

Dersom du starter ved Rådhuset, følger du Biesletta østover. Biesletta har tosidige sykkelfelt, i tillegg til atskilt gangvei på den ene siden og fortau på den andre, og er et praktanleg­g for sykkel. Fortsett deretter ned Vikkilen, forbi Nymo. På høyre side når du begynner å sykle oppover, ligger Saeveli naturreser­vat. På toppen av bakken tar du til venstre og må nå sykle i veibanen til rundkjørin­gen og videre til venstre mot Fjaere kirke. Fjaere kirke fra ca 1150 er verdt et stopp. Kanskje du også kan finne spor etter Terje Vigen?

Fortsett videre på Fjaereveie­n til du kommer til Dømmesmoen. Dømmesmoen er et av Grimstads mest besøkte friområder. På høyre side av veien finner du lysløype, Hagebruksm­useum og et vell av turstier. På venstre side finner du parken og de staselige byggene som en gang var gartnersko­le, men som nå er overtatt av Grimstad kommune og i dag er tilholdsst­ed for mange av kommunens tjenester. I mai vil du finne parken på sitt vakreste.

Fra Dømmesmoen fortsetter du videre til Kryssen og tar til venstre ned Opplandsve­ien. Etter at du har pas-

 ??  ?? DØMMESMOEN: Sykkelløyp­a går blant annet forbi Dømmesmoen.
DØMMESMOEN: Sykkelløyp­a går blant annet forbi Dømmesmoen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway