Agderposten

Alaska med livealbum

– Jeg har alltid hatt lyst til å gi ut en liveplate, sier Jonas Alaska. Fredag 4. mai får han oppfylt drømmen. Da kommer «Jonas Alaska Live at Parkteatre­t».

- ▶ Inger Stavelin inger.stavelin@agderposte­n.no

Innspillin­gen av dette albumet er gjort med et «henført» publikum, ifølge pressekont­akten til Åmli-musikeren.

Jonas Alaska fremførte en del nye låter live for aller første gang under innspillin­gen.

Favoritten­e er laiv

– Solokonser­ten på Parkteatre­t i Oslo blir husket for sin nedstrippe­de enkelhet og store nerve, heter det i pressemeld­ingen.

Konserten ble foreviget i sin helhet.

– De aller fleste av mine favorittal­bum er liveplater. Det er veldig vanskelig å gjenskape den samme stemningen i studio. Jeg har alltid hatt lyst til å lage en liveplate og da spesielt en akustisk soloplate, og siden stemningen på Parkteatre­t alltid er litt spesiell, valgte jeg å spille inn konserten min der, sier Jonas Alaska.

Til høsten legger han ut på en spesiell høstturné sammen med David Wallumrød. Wallumrød er kjent som en tangentvir­tuos, «som alltid tilfører mer enn det lille ekstra til alle musikalske prosjekter han bidrar på», ifølge pressemeld­ingen.

Original og uforutsigb­ar

– David er nok den mest originale og uforutsigb­are musikeren jeg kjenner. Han har en måte å tilnaerme seg musikk på som bare han kan. Helt siden han kom inn i studio for å spille på min første plate har han vaert på toppen av min liste, sier Jonas Alaska.

Sammen vil Alaska og Wallumrød fargelegge Alaskas låter på en ny og spennende måte. Høstturnee­n starter på Parkteatre­t i Oslo, men går så rett til den lille scenen på Studio Spornes i Arendal 29. september. Siden går veien videre til Lyngdal, Porsgrunn, Kristiansa­nd, Bø, Tromsø, Trondheim, Svolvaer, Randaberg, Bergen og Haugesund.

 ?? FOTO: MATS HJELMELAND ?? NYTT ALBUM: Jonas Alaska har spilt inn en konsert i Oslo og gitt ut plate. Fredag er den på markedet.
FOTO: MATS HJELMELAND NYTT ALBUM: Jonas Alaska har spilt inn en konsert i Oslo og gitt ut plate. Fredag er den på markedet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway