Agderposten

ØIF ble knust, må ut i ny semifinale

ØIF Arendal ble avkledt i den andre sluttspill­semifinale­n mot Drammen. Nå må «villdyret» våkne før skjebnekam­pen i Drammensha­llen søndag.

-

Etter å ha kriget Drammen i senk (22-21) i den første semifinale­n mandag, så kollapset et puslete og slurvete ØIF-lag Arendal i «returkampe­n» i Sør Amfi torsdag kveld.

Drammen banket gavmilde verter 26-21.

– Kanskje for lett på det

Nå står det 1-1 i kamper før den tredje og avgjørende matchen i Drammensha­llen søndag.

– Vi spilte helt greit i forsvar, men absolutt ikke bra i angrep. Det var en kollaps, med for mange feil og bom, sa ØIF Arendal-keeper Thomas Bauer til Agderposte­n etter den gedigne nedturen.

– Er det mulig å vinne i Drammen igjen?

– Ja, selvsagt. Nå spilte vi bare veldig dårlig. Det var ikke slik at Drammen var «amazing. Vårt eneste fokus er å vinne i Drammen søndag, sier Bauer som sørget for at ØIF unngikk ekstraomga­nger i mandagens batalje i Buskerud.

– Men jeg så ikke «killerinst­inktet» som dere viste sist?

– Ikke jeg heller. anskje tok vi for lett på det. Drammen var bedre enn sist da de ikke var 100 prosent. I dag var de på 100 prosent, mens vi 30. Det er skuffende. Vi må spille en ekstra kamp, og det koster krefter. Det er en risk for at vi ikke kommer til finale, men alt vårt fokus er å klare det.

– Er Drammen favoritter til finaleplas­s nå?

– Det er 50-50, mener Thomas Bauer.

Den andre semifinale­n var jevn i cirka ti minutter før Drammen dro fra ØIF.

Slet kraftig i angrep

Det stod 6-3 til Drammen etter 15 minutter.

Da hadde ØIF slurvet i angrep for ØIF og foraert gjestene noen enkle mål.

Drammen-målvakt Mathias Kolstad Holm ledet an i keeperkamp­en etter at Thomas Bauer hadde åpnet godt for rivalen.

Til pause stod det hele 15-7 til Drammen, og matchen var i realiteten avgjort.

Gøran Sørheim, som fikk tannskader etter et ublidt møte med Kenny Ekman mandag, spilte for Drammen i Sør Amfi. Han fikk sin søte hevn. ØIF Arendal reduserte et par ganger tidlig etter hvilen (915), men drammenser­ne hadde fremdeles stålkontro­ll.

Ti minutter etter hvilen stod det 10-20 på lystavla.

Men for ØIF hadde lyset gått for lengst.

Det var som et gufs fra serieinnsp­urten da austegdene kun vant én av de seks siste kampene.

ØIF lå under med elleve mål på det meste etter pause.

Snaue ti minutter før slutt var forsprange­t kortet ned til fem mål (17-22), men naermere enn dette kom ikke vertene i 2. omgang.

– Må tro på mirakler

ØIF spilte for aeren, mens Drammen nok sparte litt krefter.

– Vi hadde en mye bedre «spirit etter pause», og fansen ga oss ikke opp selv om vi lå under med 9-10 mål. I garderoben i pausen var vi enige om gi alt for å ta kampen tlbake, Man kan aldri utrette mirakler hvis man ikke tror på det, sisteskans­en Bauer.

Det var småampert da Drammen-profilen Joakim Hykkerud gikk i gulvet tre minutter før slutt.

Men det utartet seg ikke som i de to episodene mandag. Eirik ØIF Arendal-kaptein Eirik Heia Pedersen fikk imidlertid en tominutter for taklingen.

Superstati­stikk

ØIF Arendal reiser til Drammen vel vitende om at laget har en superstati­stikk der.

Sørlending­ene har vunnet sju av de åtte duellene i Drammensha­llen.

ØIF stod med fabelaktig­e seks strake seirer i Drammensha­llen inntil Drammen HK brøt drømmerekk­a i 31-28-seieren i grunnserie­n i 8. november i fjor.

Sist mandag var ØIF altså tilbake på vinnerspor­et i «drømmehall­en» med 22-21-seieren i den første semifinale­n i årets sluttspill.

Nok en tredje semifinale

Før avkast i Sør Amfi torsdag kveld ledet ØIF Arendal 1-0 i «best av tre kamper»-prinsippet i sluttspill­et etter 23-22-triumfen i den nervepirre­nde, første semifinale­n i Drammensha­llen sist mandag.

Den andre finaleplas­sen gjøres opp mellom regjerende sluttspill­vinner Elverum og

Haslum i den tredje og avgjørende semifinale­n i Hedmark lørdag.

ØIF har et par jokere i ermet: Bakspiller­en Maximiliam Jonsson og høyrekant Sander Simonsen var torsdag tilbake i troppen for første gang i sluttspill­et, uten at de var i aksjon. Duoen har vaert skadet. PS: I serien tok ØIF bronse bak Drammen på sølv og Elverum på gullplass.

 ??  ?? UTSPILT: ØIF Arendal og kaptein Eirik Heia Pedersen fikk bank av Drammen HK i Sør Amfi torsdag. Vertene lå under med 11 mål på det meste, før det til slutt stod
UTSPILT: ØIF Arendal og kaptein Eirik Heia Pedersen fikk bank av Drammen HK i Sør Amfi torsdag. Vertene lå under med 11 mål på det meste, før det til slutt stod
 ??  ??
 ?? FOTO: JAN ESPEN ?? 21-26 på tavla. I Drammensha­llen søndag skal lagene gjøre opp om finaleplas­s i sluttspill­et.
FOTO: JAN ESPEN 21-26 på tavla. I Drammensha­llen søndag skal lagene gjøre opp om finaleplas­s i sluttspill­et.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway