Agderposten

Gammel kompis ødela for Jerv

Det svingte voldsomt mellom Jerv og Åsane det siste kvarteret søndag kveld, men det endte til slutt med den fjerde poengdelin­gen på fem kamper for Jerv.

- Thomas Skjeggedal Thorsen thth@agderposte­n.no

Hjemmelage­t tok ledelsen etter 18 minutter spilt da Luke Ferreira på frekt vis satte inn 1–0. Ledermålet holdt inn til pause, men etter 77 minutter dukket tidligere Jerv-spiller Michael Ogungbaro opp og satte inn utligninge­n.

Til tross for store sjanser til begge lag de siste 15 minuttene av kampen endte det altså med poengdelin­g på Levermyr.

– Laget trenger en lykkefølel­se. Luke får den personlig i dag med scoringen, men det er saerdeles viktig for laget å få den gjennom en seier, sa Jerv-trener Arne Sandstø til Agderposte­n etter kampslutt.

– Tidligere har vi følt oss snytt, men i dag var det greit nok. Vi klarte å produsere noen sjanser, men de var flinke til å ta oss ut av det vi ønsket å vaere gode på i dag. Det var litt som tilsvarend­e oppgjør i fjor – tett og mange dødballer som ødela rytmen, la han til.

Jerv scoret sitt første mål i 1. divisjon på nesten 400 minutter da Luke Ferreira fant nettmasken­e i første omgang.

– Vi scorer for lite mål. Det har vaert en gjenganger, men i dag handlet det mest om spillet vårt. I dag var vi et godt stykke unna der vi ønsker å vaere nå. Det går på oss selv, vi var upresise. Men vi må vinne kampene hjemme. Vi må klare å avgjøre de kampene her på Levermyr, fortsatte Sandstø.

– Litt flaks

Luke Ferreira var altså mannen som endte Jervs måltørke i seriespill.

– Skuddet var litt flaks. Jeg så han var på vei ned, så jeg satt den i naermeste, sa han etter kampen.

Han mener også, naturlig nok, at Jerv trenger en seier. Laget vant ikke før i serierunde 11 i fjor.

– Med en seier så kommer selvtillit­en. Det er ikke akkurat den beste følelsen nå etter nok en uavgjort. Men det er positive ting å ta med fra kampen i dag. Vi har fokus på å vinne, forklarte Ferreira.

Midtbanema­nn Mathias Wichmann mente etter kampslutt at Jerv skulle tatt tre poeng mot Åsane.

– I første omgang følte jeg vi hadde full kontroll. Det er frustreren­de. Åsane er et lag vi skal slå, men vi mangler den siste skarpheten.

Den danske vinnerskal­len var ikke mye fornøyd etter nok en uavgjort for Jerv.

– Jeg aksepterer ikke å spille uavgjort eller tap. Jeg vil bare vinne. Ting kommer lettere etter en seier det. Det trenger vi, la Wichmann til.

Het avslutning

Rett etter pause var Erik Huseklepp frekk nok til å prøve lykken i Øvretveits naermeste hjørne, og Jerv-keeperen klarte med nød og neppe å avverge på streken.

Etter en het åpning på omgangen satte spillet seg på midten av banen igjen, der ingen av lagene klarte å true hverandres boks.

Etter en het åpning på omgangen satte spillet seg på midten av banen igjen, der ingen av lagene klarte å true hverandres boks.

Begge lagene prøvde seg tidvis, men lyktes ikke å få den nødvendige flyten i angrepsspi­llet. Naermest var Jerv da innbytter Thomas Zernichow fosset fremover på midtbanen, men ballen mot Ulrik Reinaldo Berglann, som lå helt alene på venstre, kom for sent. Dermed var en potensiell mulighet alene med Åsanes keeper spolert.

Etter 74 minutter var Åsane svaert naere utligning. Tomas Kristoffer­sen fyrte løs på direkte frispark fra drøye 20 meter, og det så ut til at skuddet gikk like utenfor stolpen til Øvretveit, men dommer Per Erik Haugen pekte på cornerflag­get. Huseklepp kom først på corneren, men avslutning­en gikk over.

Men, kun to minutter etter satt ballen i nettet for Åsane, og det var Michael Ogungbaro som var sist på ballen.

Kristoffer­sen svingte en corner inn fra høyre, og den tidligere Jerv-spilleren stanget ballen i nettet.

I denne perioden svingte det voldsomt på Levermyr, og to minutter etter scoringen var Jerv farlig frempå.

En pasning i bakrom ble for lang for Glenn Andersen, men Mathias Wichmann kom returen fra skrått hold.

Avslutning­en gikk i nettveggen.

Med kun fem minutter igjen av ordinaer tid kom Åsane til

en ny stor sjanse da Antwi kom først på et innlegg i boksen. Avslutning­en på volley gikk like over tverrligge­ren til Øvretveit. Ett minutt senere var det Jerv som var svaert naere å sette inn ledermålet.

En avslutning traff Alexander Lind foran mål, men dessverre for Jerv snek ballen seg like utenfor stolpen.

Kampen svingte voldsomt de siste 15 minuttene på Levermyr, og ett minutt før ordinaer tid var over kom Huseklepp igjen svaert naere scoring, men skuddet fra 17 meter gikk like over.

 ??  ?? SEIEREN GLAPP: Igjen måtte Arne Sandstø og Jerv ta til takke med ett poeng i serien. Til tross for store sjanser klarte ikke Jerv å finne flyten i spillet eller nettmasken­e.
SEIEREN GLAPP: Igjen måtte Arne Sandstø og Jerv ta til takke med ett poeng i serien. Til tross for store sjanser klarte ikke Jerv å finne flyten i spillet eller nettmasken­e.
 ??  ??
 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ??
FOTO: ELISABETH GROSVOLD

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway