Agderposten

Refses for ikke å ha gjort nok for fattige

Hydro-sjef Svein Richard Brandtzaeg mener selskapets regler mot korrupsjon gjør det vanskelig å støtte Barcarena-regionen i Brasil.

-

Hydro får kritikk for ikke å ha gjort nok for den fattige lokalbefol­kningen i Brasil, skriver Dagens Naeringsli­v.

Konsernsje­f Brandtzaeg viser til korrupsjon­sutfordrin­ger for å forklare forskjelle­n på støtten til de to byene der Hydro hovedsakel­ig har sin industri. I Paragoinas lister Hydro-sjefen opp flere ting selskapet har hjulpet til med.

Vanskelige­re i Barcelona

– I Paragomina­s har de hatt et mottaksapp­arat som har vaert klar til å ta imot den støtten vi har gitt, sier han.

– I Barcarena har dette vaert vanskelige­re, fordi der har man ikke hatt det samme mottaksapp­aratet. Noe som vi har nulltolera­nse for, er korrupsjon, og i Brasil kan dette vaere en sak som hemmer oss. Vi vil ikke gå inn i prosjekter der det er fare for korrupsjon, sier Brandtzaeg.

Utspillet provoserer Lafayette Nunes, som er leder for den brasilians­ke advokatfor­eningens gruvenaeri­ngskomité i Pará.

Korrupsjon

– Hvis han har funnet korrupsjon i Barcarena, og hvis korrupsjon­en har hindret Hydro i å gjennomfør­e sine forpliktel­ser, bør han si rett ut hva slags korrupsjon det skal ha vaert. Hvem som har vaert involvert, og om det har vaert private eller offentlige aktører, sier Nunes. (©NTB)

 ?? ARKIVFOTO: NTB SCANPIX ?? HYDRO-SJEF: Svein Richard brandtzaeg.
ARKIVFOTO: NTB SCANPIX HYDRO-SJEF: Svein Richard brandtzaeg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway