Agderposten

Ny klimastrat­egi vedtatt på Stortinget

Trass i motstand fra opposisjon­en har regjeringe­ns forslag til ny klimastrat­egi fram til 2030 fått tilslutnin­g i Stortinget.

-

Regjerings­partiene Høyre, Frp og Venstre hadde på forhånd sikret seg KrFs støtte og dermed flertall for meldingen, som ble vedtatt i Stortinget torsdag kveld.

I forkant hadde opposisjon­en kritisert klimameldi­ngen for vaere for lite forplikten­de og mangle nye grep.

– Uten nye tiltak

Ap er saerlig skuffet over at stortingsf­lertallet ikke går inn for å fastsette et mål for norske utslippsku­tt, mens SV ønsket å tvinge regjeringe­n til å gjøre jobben på nytt.

– For første gang har Stortinget vedtatt en klimameldi­ng uten å komme med noen nye tiltak for å få ned utslippene på kort sikt, sier SVs stortingsr­epresentan­t Lars Haltbrekke­n til NTB.

Nei til tilleggsfo­rslag Med 49 mot 51 stemmer sa Stortinget nei til forslaget fra Ap, Sp, SV og MDG om å be regjeringe­n utarbeide sektorvise handlingsp­laner for hvordan utslippene skal reduseres fram mot 2030.

Opposisjon­en hadde lagt fram en lang rekke tilleggsfo­rslag til klimameldi­ngen. Naer samtlige av forslagene ble avvist, med unntak av MDGs forslag om å be regjeringe­n snarest mulig utrede et nasjonalt forbud mot heliumball­onger, som ble enstemmig vedtatt, og SVs forslag om å stille krav om nullutslip­p fra turisttraf­ikken i norske fjorder fra 2026.(©NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? KLIMAKAMER­ATER: Her klima- og miljøminis­ter Ola Elvestuen (V) og samferdsel­sminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).
FOTO: NTB SCANPIX KLIMAKAMER­ATER: Her klima- og miljøminis­ter Ola Elvestuen (V) og samferdsel­sminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway