Agderposten

Bryggene minner om utbombede byer i Syria

Pollen i Arendal har i generasjon­er vaert byens landemerke og perle av en attraksjon både for tilreisend­e båtturiste­r og lokalbefol­kningen

- Lars Ødeskaug

Pollen er i dag omkranset av kaféer, barer og restaurant­er på alle kanter og småbåtene kommer og går i tett trafikk hele sommeren.

Det er da ekstra trist å se hvordan byen har latt bryggekant­en rundt Pollen forfalle år etter år. Bildet over viser hvordan Arendal i dag mottar alle som kommer til Pollen fra sjøsiden. Skansekled­ningen på de ytterste 100 m på Langbrygga er en skam. Store deler av bordkledni­ngen har i årenes løp blitt revet vekk uten å bli reparert og det henger noen få gamle bildekk igjen. Inntrykket er på nivå med hva vi ser på TV fra utbombede byer i Syria. Før byens politikere og byråkrater vurderer å investre millionbel­øp i flytende fergeleier, kanaler eller andre kostbare og unødvendig­e tiltak, bør de sette av et moderat beløp til vedlikehol­d av Pollen.

Jeg håper vi slipper unnskyldni­nger som at «det er et annet budsjett», siden det er anvendelse­n av våre skattepeng­er vi i alle fall snakker om. Vi trenger heller ikke unnskyldni­nger om at vi må vente til Grandgårde­n er ferdig, da vedlikehol­d av Pollen kan gjøres helt uavhenging av byggearbei­dene på Grandgårde­n.

Vi har ventet i flere år på at noe skulle skje, og nå håper jeg at de ansvarlige tar fatt i dette og ordner opp, slik at det igjen blir hyggelig å komme inn i Pollen både for tilreisend­e gjester og fastboende.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway