Agderposten

Får sjansen til drømmereva­nsjen

ØIF og Drammen kjempet en durabelig kamp om retten til å møte Elverum i sluttspill­finalen. Nå får ØIF sjansen til drømmereva­nsje.

- ▶ Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no 91525942

ØIF ledet 14-12 til pause og vant 28-26. Dermed kan det bli revansj for sluttspill­finaletape­t i fjor.

Mye i potten

ØIF Arendal kom til Drammensha­llen for andre gang på sju dager, med «alt eller ingenting» i potten.

* Med seier ville ØIF-gutta vaere i sin andre strake sluttspill­finale mot Elverum, jakte direktepla­ss eller kvalifiser­ing til Champions League og slåss om sin fjerde tittel under trener Marinko Kurtovic.

* Med tap ville ØIF gjøre sin svakeste sesong på fire år, og sin dårligste under trener Kurtovic. I de tre foregående sesongene hadde det enten blitt titler (2 seriegull, 1 cupgull) eller finalespil­l om trofé (sølv bak Elverum i sluttspill­et i fjor).

Glød og guts tilbake

I de første 30 minuttene av siste semifinale hadde ØIF ristet av seg den gedigne nedturen i Sør Amfi torsdag (21-26-tap).

Arendal-laget spilte med glød og guts. DHK før i føringen i åpningsmin­uttene, før ØIF overtok og ledet 8-5 etter 13 minutter.

Etter en svak periode midtveis - med fire DHK-mål på rappen til 9-8 - slo ØIF tilbake og hadde kommandoen 14-12 til pause. August Baskår Pedersen og Sondre Paulsen var drivkrefte­ne i angrep, med fire mål hver.

ØIF-kaptein Eirik Heia Pedersen satte inn den første scoringen i 2. omgang, til 15-12-ledelse for gjestene fra sør.

Men etter snaue ni minutter var forsprange­t spist opp, på stillingen 17-17.

Bare et par minutter senere kunne Drammen ha gjenerobre­t ledelsen.

Men da vartet keeperinnb­ytter Uros Tomic opp med en fabelaktig straffered­ning.

13 minutter var spilt da DHK for en kort stund ledet (19-18).

Da kampen gikk inn i sluttkvart­eret av ordinaer tid, lå det an til ekstraomga­nger på stillingen 19-19.

Lindell på hugget

Tavla viste 21-21 etter 17 minutter, men stillingen ble korrigert til 21-20-ledelse til ØIF.

Martin Lindell gjorde et friskt innhopp og stod bak tre mål på rappen for ØIF da kampen var på vei til å avgjøres.

På 24-23 til ØIF fikk Kenny Ekman en tominutter og DHK straffe.

Thomas Bauer reddet, til enorm jubel fra Svermen-fansen.

Inn i de fire siste minuttene stod det 24-24 i nok en intens semifinale i Drammensha­llen.

August Baskår Pedersen satte inn 25-24 på straffe, deretter økte Lindell til 26-24.

DHK reduderte til 25-26 med 80 sekunder igjen, før Lindell ga 27-26. Lindell satte også inn 28-26.

PS: Sander Simonsen var tilbake på høyrekante­n for ØIF etter skade som har satt hadde ham på sidelinjen i sluttspill­et.

??  ?? SKJEBNE-SEMI: Sondre Paulsen og ØIF Arendal måtte ut i en tredje og avgjørende semifinale­n mot Drammen om retten til