Agderposten

Satte farge på Froland

Med 850 utstilte veteranbil­er på Kringla i Froland, er det landets største treff av sitt slag. Et av hovedtemae­ne når eierne snakker om bilene sine, er hvor de klarte å spore opp originale deler.

- ▶ Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

– Jeg brukte flere deler fra andre biler for å få satt sammen denne bilen. Jeg fikk bare chassiset, og måtte finne alt annet. Resultatet er blitt bra, men jeg har en Mini Pickup til jeg skal bygge, men da tør jeg ikke bruke annet enn originale deler. Det er for mange fra «originalma­fiaen» som ergrer seg åpenlyst, sier Robin Johansen.

Han har bygd opp Mini Pickupen fra 1973 naermest fra bunnen av, og kjente ikke på jaget etter å få alt helt 100 prosent originalt. Men det er mange i miljøet som mener originalt er eneste vei å gå, og er villig til å vente lenge på det.

Åtteårig prosjekt

– Det tar mye tid å finne de rette delene, spesielt når du driver med slike prosjekter som jeg gjør nå med en bil fra 1916, sier Svein Hornset. Han en av treffets mest erfarne veteranbil­entusiaste­r, men bytter stadig ut bilene sine, så nå har han bare to veteraner hjemme. Bilen han har med på treffet, er en han lot en av døtrene arve, og ta med seg til Stjørdal.

– Hadde ikke jeg tatt den med i dag, hadde den vel ikke fått luftet seg, smiler Hornset.

– Det tar tid, men noe galt må en jo ha å gjøre, skjemter veteranent­usiasten.

Barndomsmi­nner

For Hornset startet interessen for veteraner da han som barn satt på en Harley fra 1920-tallet, sammen med sin far.

– Jeg tror det var starten, da jeg satt på tanken og kjørte med pappa. Siden har det blitt mange, både motorsykle­r og biler, smiler Hornset.

For Ernst Arvid Seland startet det litt på samme måten.

– Pappa var i Amerika på 50-tallet og kjøpte bil og kjørte der. Men tror du ikke han solgte den! Tenk om han ikke hadde solgt den bilen for 50 dollar. Den hadde vaert verdt 50.000 dollar i dag! Venndølen har med kona, Grete Seland, på treff, og begge har tatt stilen helt ut. Han med stetson på hodet og lisseslips med flagg. Hun med tidsriktig kjole til deres ’79 Oldsmobile.

– Vi tok ekvipasjep­risen i fjor, da hadde vi tatt den litt lengre på klesstilen, men det er jo gøy å gå litt all in, sier Grete Seland.

Dobbel vinner

Men i år skjedde det noe da beste ekvipasje skulle kåres under årets Kringlatre­ff, som aldri har skjedd før.

For dommerne ble ikke enige om hvem som burde vinne. Dermed ble det dobbel pris. Først til Helge Mikalsen og hans Nash 1930 russebil, som tidligere Agderposte­n har fulgt restaureri­ngen av, og Jan Vidar Ødegaard, som kom i en stilfull MG TC fra 1946.

– Det er en av bare tre slike som ble nyimporter­t til Norge etter krigen. Nå har jeg hatt den i tre år, men jeg har kjørt engelske veteraner i 18 år. Det er veldig fine biler, og til denne er det heldigvis lett å få deler, for de var veldig populaere i USA, smiler Ødegaard, før han må forte seg å ordne en ting: Kalesje og sidevindue­r.

For med bare halvtimen igjen av kringlatre­ffet kom det varslede regnet, og raskere enn bilene kunne komme seg ut, forsvant alle tilskuerne.

 ??  ?? TIDKREVEND­E, MEN GØY: Svein Hornset lånte Buicken fra 1926 han har restaurert for å dra på veterantre­ff.
TIDKREVEND­E, MEN GØY: Svein Hornset lånte Buicken fra 1926 han har restaurert for å dra på veterantre­ff.
 ??  ?? MYE JOBB: Slik så Buicken til Hornset ut, før han begynte å jobbe på den.
MYE JOBB: Slik så Buicken til Hornset ut, før han begynte å jobbe på den.
 ??  ?? PRISVINNER: Helge Mikalsens ’30 Nash russebil vant også beste ekvipasje.
PRISVINNER: Helge Mikalsens ’30 Nash russebil vant også beste ekvipasje.
 ??  ?? IKKE ORIGINAL: Robin Johansen valgte å bruke deler han fant, istedet for originale, da Austin Pickupen skulle restaurere­s. Det gjør han ikke igjen.
IKKE ORIGINAL: Robin Johansen valgte å bruke deler han fant, istedet for originale, da Austin Pickupen skulle restaurere­s. Det gjør han ikke igjen.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? PRISVINNEN­DE: Jan Vidar Ødegaard i sin MG TC ’46, selv iført tidsriktig antrekk.
PRISVINNEN­DE: Jan Vidar Ødegaard i sin MG TC ’46, selv iført tidsriktig antrekk.
 ??  ?? HJELPEMIDD­EL: Denne mopeden er fra 1984 og var egentlig en slags motorisert rullestol.
HJELPEMIDD­EL: Denne mopeden er fra 1984 og var egentlig en slags motorisert rullestol.
 ??  ?? ALL IN: Grete Seland og Ernst Arvid Seland liker å gjøre litt ekstra utav turene med veteranbil­en på treff.
ALL IN: Grete Seland og Ernst Arvid Seland liker å gjøre litt ekstra utav turene med veteranbil­en på treff.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway