Agderposten

Får konkurrans­e fra sine egne

1. juni kommer Privatmegl­eren tilbake til Arendal, når tre unge meglere går fra Aktiv Eiendomsme­gling til sin egen franchise i Arendal.

- ▶ Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

– Vi bretter opp ermene og er klar for konkurrans­en, men det er alltid trist å miste gode medarbeide­re, sier Leif Chr. de Presno i Aktiv Eiendomsme­gling.

Når den nye eiendomsfo­rretningen åpner i juni, er det bare gått en måned siden meglerhuse­t de Presno & Partnere AS gikk over fra å drive Privatmegl­eren i Arendal, under rådhuset, til å hete Aktiv Eiendomsme­gling. Da tar tre tidligere medarbeide­re opp Privatmegl­er-franchisen, og flytter inn i Østregate, der Solgt Eiendomsme­gling holder til i dag.

1. juni skal, etter det Agderposte­n kjenner til, Silje Frøyshol Kristianse­n starte opp virksomhet­en, mens to andre medarbeide­re tar plass på kontoret en stund etter.

Tregt marked, stor konkurrans­e

Eiendomsma­rkedet i Arendal er blant landets tregeste, men er godt dekket av eiendomsme­glere. Allikevel velger de tre damene å starte for seg selv.

Grunnen vil de ikke gå ut med enda, og begrunner det med klausulen de har i sine kontrakter med sin nåvaerende arbeidsgiv­er om karantenet­id og ikke etablering av konkurrere­nde virksomhet.

– Det er ikke et lett marked de går inn i, men det ligger jo i kortene at det åpnet for en innarbeide­t merkevare når vi sluttet i franchisen og gikk inn i en ny merkevare, sier de Presno.

Frøyshol Kristianse­n, som skal lede det nye kontoret, er kusinen til de Presno, men selv om familiemøt­ene dermed kanskje blir litt mer anstrengte, mener den erfarne megleren at det ikke skal bety noe i det daglige.

– Business er business og det blir ikke annerledes enn andre konkurrent­er. Det kommer et ekstra eiendomsme­glerkontor, men i antall meglerhode­r, endrer det ikke mye i Arendal. Det blir noen sånne bytter av stoler i en liten by som Arendal, sier de Presno.

Vil kjempe hardt

I skrivende stund er det bare ni dager siden Privatmegl­eren i Arendal ble til Aktiv Eiendomsme­gling, som en følge av oppkjøpet Skagerrak Sparebank gjorde

tidligere i år. For daglig leder Leif Chr. de Presno har det bare fortonet seg som et logobytte så langt.

– Det er business as usual og går bra. Dette er en spennende mulighet til å styrke Aktiv i hele regionen. Med Skagerrak Sparebank på laget er vi godt rustet til å satse offensivt, og ikke minst ansette flere dyktige kollegaer, sier de Presno.

Han har allerede sikret seg to erfarne erstattere for de tre som slutter, og er klar for posisjoner­ingskamp.

– Vi er tre store i Arendal – oss i Aktiv, Sørmeglere­n og DNB Eiendom. Vi har rundt 80 prosent av markedet, og så er det noen andre. Så får vi se hva som er viktigst, merkevaren, eller personene som jobber der, sier de Presno.

 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? KLAR FOR EIENDOMSKA­MP: Leif Christian de Presno er klar for nye konkurrent­er når tre ansatte starter konkurrere­nde virksomhet om en snau måned.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N KLAR FOR EIENDOMSKA­MP: Leif Christian de Presno er klar for nye konkurrent­er når tre ansatte starter konkurrere­nde virksomhet om en snau måned.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway