Agderposten

Vil ha Barcelona til Sør Amfi

ØIF Arendal kan vaere 120 minutter unna Champions League-håndball til høsten. Den ultimate drømmen er å toppe Elverums prestasjon­er og møte verdens beste lag i avgjørende kamper i Sør Amfi.

- ▶ Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

– Vi ønsker å bli en klubb som spiller Champions League hele året. Den hårete drømmen er å kvalifiser­e oss til hovedrunde­n, og få besøk av lag som Barcelona, Kiel og PSG i obligatori­ske kamper, sier Bjørn-Gunnar Bruun Hansen, daglig leder i ØIF Arendal Elite.

I år som i fjor står Elverum i veien i sluttspill­finalene (best av tre kamper) for at Champions League blir en realitet for ØIF Arendal for første gang.

Søndag barker erkerivale­ne sammen i Terningen Arena i Elverum.

Uvisst om direktepla­ss

Østlending­en skriver at sørlandskl­ubben trolig havner i CL-kvalifiser­ing hvis Elverum henvises til sølvplass. Elverum kan på sin side naermest vaere sikret gruppespil­l for tredje år på rad hvis ØIF nedkjempes.

Bruun-Hansen mener dermot det er 50-50-sjanse for puljespill i Mesterliga­en hvis ØIF vinner det nasjonale sluttspill­et.

– Der er Elverum store favoritter. Men tenk hvilken erfaring ØIF-spillerne bygger nå i viktige kamper. Det er Champions League-trening, det. Men jaggu skal Elverum vaere gode for å slå oss, mener ØIF-lederen.

Elverum har tatt 25 poeng på 30 puljekampe­r i Mesterliga­en de tre siste sesongene.

Hedmarksla­get har aldri gått videre til hovedrunde­n i den gjeveste håndballtu­rneringen i verden. ØIF har spilt i europacupe­ne på nivåene under i en rekke sesonger, deriblant i EHFcupen hvor det er blitt stopp i siste hinder før puljespill­et.

20 millioner kroner

ØIF Arendal er nå i gang med jobben for å bli en Champions League-klubb både på og utenfor banen. Et virkemidde­l på veien er å frikjøpe spillere fra arbeid slik at de kan restituere mer og bli mer fullblods proffer.

– I 2022 skal vi vaere en CLklubb på alle områder. Da skal vi også ha gått fra dagens 14 millioner kroner i budsjett, til å bikke 20 millioner kroner, sier Bruun Hansen.

Økte inntekter fra sponsorer, kamper og andre arrangemen­t er nøkkelen.

– Noen vil kalle det luftslott og drømmerier?

– Idrett handler om å drømme. Flere vil mislykkes enn å lykkes. Det vil kreve enormt. Men vi skal prøve, og gjøre folk stolte av forsøkene. Vi skal snu alle steiner, svarer ØIF-sjefen.

Etter noen år med økonomisk trøbbel gikk ØIF i fjor med 1,6 millioner kroner i overskudd, og fikk slettet all negativ egenkapita­l på halvannen million kroner.

PS: ØIF Arendal søkte om plass i Champions League (trolig kvalifiser­ing) høsten 2016. 9 av 12 klubber fikk ja, mens ØIF havnet i nei-bunken til slutt.

 ??  ?? MÅ BRYTE ELVERUM-DOMINANSEN: Elverum har vunnet sluttspill­et hele seks år på rad, senest mot ØIF Arendal i fjor-årets finale. Her feirer ØIF-gutta at Drammen ble slått ut etter tre semifinale­r. Søndag er første finale – i Elverum.
MÅ BRYTE ELVERUM-DOMINANSEN: Elverum har vunnet sluttspill­et hele seks år på rad, senest mot ØIF Arendal i fjor-årets finale. Her feirer ØIF-gutta at Drammen ble slått ut etter tre semifinale­r. Søndag er første finale – i Elverum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway